Skynda på!!!

    
Jag vilar mig fortfarande i form, men börjar tröttna på det. Tillhör ju inte direkt "de stillasittandes skara" utan vill ha en mer aktiv vardag än vad jag just nu har.
Kanske finns det en genväg? Har grunnat på det idag och det gjorde jag så länge att det hade blivit skymning (klockan 14.30) innan jag tänkte ta mig en tur ut. 
Har ägnat dagen åt att ännu en gång gå igenom lådor och garderober och andra gömmor och kastat massor. Och det som kan återanvändas skall jag lämna in till Stadsmissionen i morgon.
En del saker skall också säljas. Har sett att det är diverse auktioner på gång i Stockholm i januari månad så lika bra att passa på.
Ett annat projekt att ta tag i är att  rensa i källaren. Och där kan jag säkert hitta en massa onödiga saker från årtionden tillbaka.....
 
Humöret går väl lite upp och ner och jag vill inte längre ha ONT och jag vill inte längre ha feber. Det tär på krafterna och humöret.
Men positiva tankar är viktiga och jag lyssnar gärna mellan varven på en av de cd skivor som jag tidigare fått av Lars- Erik och Elene Uneståhl; "Humor och glädje För attityd och livskvalitet" (mental träning)
Den skivan ger lite distans och visst är det så att både humor och glädje är viktiga ingredienser för att skynda på tillfrisknandet. Men jag vill skynda på ännu mer...
 
 
 Vackra tulpaner gör mig glad.
 
 God mat likaså.
I går provade jag ett för mg nytt recept på lax (salmalax) men det går med vilken lax som helst.
Jag blev bjuden på den här rätten för ett tag sedan på "restaurang Seven- Heven"; alltså hos goda vännerna Ninni och Sven.
Lax med löjromsfärskost som topping, därtill råstekt potatis och frästa kantareller blandade med lite knaprigt bacon. (Egentligen skulle också skivad gurka och tunnskivad rödlök marineras i 1 msk ättiksprit och 1 tsk socker
under 30 minuter, en detta hoppade jag över. Magen skall inte ha lök just nu...)
Det blev verklihgen gott så det här kommer jag att göra flera gånger.
 
 
Susanne

Skönt att du är piggare i alla fall även om du inte är helt återställd. Tänker på dig.

Monika

Nu har jag kommit i kapp allt som hänt i ditt liv.

Spännande att se vad som skall lagas och att man får nya rätter man inte tänkt på innan. Personligen om jag fick välja något kött jag alltid skulle tillaga är det kyckling eller nötfärs och har mest recept med det. Men jag vill tipsa om något för din rastlösa sida som jag också har om man nu kan varva ner för att se en.. film!

Jag och Martin ser mycket filmer och jag vill tipsa om några som jag tycker är bland de bästa jag sett så kan du ha dem som ett litet projekt att se dem. En del har några år på nacken men det är -have to see filmer som jag listat som min top 4.

1. Limitless, en rolig idé hela filmen bygger på med mycket spänning, bra skådisar man blir helt enkelt väldigt fascinerad. Bosse kommer gilla filmen också!

2. Dagboken -har sett den minst 10 gånger. Fantastiskt skådespeleri med två av mina favorit skådespelare i huvudrollen. Otroligt vackra miljöer och man får starka känslor för personerna, miljöerna och allt. Romantik!

3. Unbreakable -En jättegammal film med Bruce Willis som handlar om att det finns olika människor svaga och starka.

4. Twilightfilmerna är underbara och jag tycker personligen att de tillhör allmänbildningen så se dem och njut! Filmerna har allt kärlek, action, fantasy ja allt!

Ta hand om dig!

Kramar /Monika

Svar: Tack Monika! Jodå, kyckling blir det och en del köttfärs, soppor av olika slag och lax. Tack för filmtipsen, det har jag inte tänkt på men jag skall sätta fart.
Kramar!
Ditte

Sanna ;D

Hoppas auktionerna går bra! Fina bilder:)

Svar: Tack! Jodå, auktionerna verkar gå bra...Visst är det roligt och det är en trevlig sysselsättning nu när jag inte orkar vara ute så mycket. Men egentligen en ganska världslig sak jämfört med annat.Tankar till dig! Och du är stark!
Ditte

Åse

Det låter verkligen inte som att du vilar dig frisk. Djupdykningar i garderober och förråd tar på krafterna.
Jag skulle behöva lite mental träning för att få lite positivare syn på livet. Du lyckas bra med att se livets ljuspunkter.
Krya på dig och vila lite mellan varven.
Kram Åse

Svar: Tack Åse! Jag försöker att vara positiv, men ibland lyckas jag inte fullt ut.....Och det känns också bra. Fundera på vad du tycker är roligt och ge det tid. Många tankar till dig.
Kramar
Ditte

Marja

Så skönt att kan börja äta lite mer. Den där laxmåltiden verkar riktigt smarrig.
Skynda långsamt och ta väl hand om dig! Kramar

Svar: Tack, jag skyndar långsamt. Och laxen kan jag verkligen rekommendera.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: