"BOIL-IN- BAG"; vad är det?

    
Middag på G; kyckling i ugn som gratineras med ett "täcke" av matyoughurt, crème fraice, chilisås och lite majonnäs, samt kryddor som ger lite sting till det hela. (Tack Iris för detta recept ....)
Eftersom jag ville ha middagen på bordet snabbt så tänkte jag koka ris till. Plockade fram ett paket från skafferiet och skulle läsa på förpackningen hur mycket vatten resp. ris jag skulle ta. Jag kände inte igen förpackningen och såg att det stod "basmatiris" på den.
Men när jag skulle mäta upp riset så var det förpackat i plastpåsar. Hmmm....Tittade en gång till på baksidan av paketet efter rätta måttangivelser.
Fanns inga. Vände tillbaka paketet och såg att det överst stod "BOIL- IN- BAG". Hmm!
Nytt för mig! Skulle ris kokas i plastpåsar? Jaha, tydligen. Något som var helt nytt för mig.
Kom sedan på att det nog var väninnan Anna (i Peking) som köpt med det paketet hit vid ett tillfälle i höstas när jag inte var hemma ( var i Peking) och hon och en god vän skulle bjuda Bosse på middag. Mycket troligt!
Så lärde jag mig något nytt idag också...
Att koka ris i plastpåse.
Och nu är det klart, likaså kycklingen i ugnen.
 Alltså dags för middag.
Riset ser i alla fall fluffigt och gott ut...
Tack goa Anna och co!
Har någon annan provat "BOIL- IN- BAG"? Och en undran, vad är vinsten. Kastrullen måste ju ändå diskas, eller...
 
 
Max i Peking,  november 2012, på "4 kronors", och han tycker att ris är gott....
Iris

Påsris känner jag igen:) Hoppas middagen smakade gott! Kram

Ditte

Tack! Jo då, allt blev bra. Kycklingen har jag lagat många gånger sedan du gjorde det, men just ris i påse var nytt. Och det blev också bra. Men... Det är inte svårt att klara riskoket utan påse... Fniss . Kram!

Freedomtravel

Åh, jag tycker att de där plastpåsarna är sjukt krångliga! jag har råkat ut för de utomlands flera gånger, i husbilen. Men jag tycker bara att det är krångligt... de blir ju heta... Och så kan man inte mäta upp så mycket man själv vill. Nu när jag råkar ut för dem tar jag sönder dem och gör som vanligt. Dessutom, är det inte bara en massa plast i onödan??

Svar: Då är det inte bara jag som tyckte det kändes ovant. Och visst är det plast som används i onödan. Men riset blev i alla fall fluffigt, vilket det nog blivit ändå. Och jag är en erfarenhet rikare.
Ditte

Marie Leander

Här i Tyskland kan det ibland vara svårt att hitta ris som inte är förpackat i påsar. Men finns det så köper jag alltid utan påse.

Marja

Jag kokar alltid ris i påse för jag tycker det är så enkelt. Jag använder parboiled ris eftersom det inte höjer blodsockret lika mycket som vanligt ris. Stärkelsen på ytan är borta.
Kram

Svar: Aha, då lärde jag mig något nytt; att parboiled ris har mindre stärkelse. Det har jag inte tänkt på....Och visst var det enkelt med påsen, men jag var inte alls beredd på en påse...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: