Kreativ!

    
Även om man skall/bör vara positiv så kan man inte med bästa positiva vilja i världen påstå att jag vare sig är pysslig eller händig på något sätt. Papper, lim, garn, färger, symaskiner, stickpinnar, synålar,virknälar och diverse annat, blir i min närvaro ogina och inte alls positiva.
Jag har snarare en känsla av att dessa verktyg retas med mig och mitt i grunden positiva intresse. Nåja, en liten överdrift kanske....Men jag måste tillstå att någon direkt vänskap mellan mig och dessa ting inte hunnit etableras på över 60 år. Men kanske finns det hopp.
Ni som sett mig i pyssliga sammangang vet exakt vad det gäller. Kreativiteten finns nog, men på andra områden.
 
Eftersom jag i ytterligare ett par dagar skall "flyta omkring" vad gäller kosten så har jag idag försökt att hitta bra sopprecept. Tomatsoppa och svampsoppa av Keldas fabrikat är helt ok men blir tråkigt att äta i flera dagar.
Så idag har jag försökt mig på en thailändsk rissoppa till lunch, dock inte särskilt vacker på bild.
Och i kväll blir det en potatis och purjolökssoppa, egentillverkad.
Sopporna måste vara milda och finfördelade, så en mustig gulaschsoppa göre sig ej besvär just nu. Den får jag längta efter och likaså de goda thailändska sopporna.
 
 För att det inte skulle bli för tråkigt och även för att få till det lilla extra, att pigga upp mig själv med, har jag provat att göra nymodigheten "smoothie", att likna vid gamla tiders milkshake men med mer frukt.
Tittade efter vad som fanns i gömmorna och lät kreativiteten stå för resten.
Riktigt gott och så pigg jag blev!
 
 Frysta hallon och blåbär blandades några sekunder i beredaren med banan, 2 dl lättfil, samt 1 dl lättmjölk. Klart! ( Men mycket disk...) Får kanske investera i en mixer eller blender.
 
 Resultatet!
Marja

Mmmm, den där smoothien ser läcker ut!
Jag gillar också Keldas tomatsoppa och svampsoppa, samt taisoppan, men den är kanske för starkt kryddad för dig just nu. Skönt i alla fall att höra att det går åt rätt håll för dig. Kramar

Svar: Tack! Jodå, snart är jag i skick som ny, nåja nygammal då...Kramar!
Ditte

Katarina

Skönt att du är bätte. Ta det lugnt och fortsätt med sopporna. Är säker på att du kommer att hitta på en massa nya recept att prova både på soppor och smoothie. Och köp dig en mixer! Kanonbra!
Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: