Ihärdig och fundersam

    
I morse snöade det rejält i Stockholm och det var skönt att inte behöva ge sig ut. Enligt radion var det stora förseningar på bussar som inte kom fram, pendeltåg som inte gick och bilar som stod stod i lååånga köer på infarterna.
Bestämde mig för att ta tag i ett praktiskt bestyr.
 
 
I morse klockan 9

Första punkten på listan var att återigen kontakta flygbolaget Finnair. För när jag kom tillbaka från Beijing, den 19/11, så var min resväska trasig, vilket jag inte upptäckte på Arlanda.
Jag reklamerade via mail till Finnair, hörde inget. Skickade på nytt en kopia av första mailet efter ett par veckor.  Hörde inget. Skickade en tredje kopia och hörde inget. Puh!
Mailade då till deras servicecenter, i positiv anda, och fick ett skadenummer. Alltid något.
Men eftersom inget mer har hänt på en vecka så ringde jag idag till huvudkontoret i Helsingfors och det visade sig att mina mail inte kommit fram utan hamnat i spamavdelningen.
Så efter att ha skrivit nya mail, på nytt skickat alla de tre gamla mailen så skall det nog ordna sig. Väntar med spänning på svar angående min ersättning eller ny väska. (Resväskan som gick sönder går inte att använda.)
 
 
 
 Revan i väskan.
 
 Efter lunch slutade det snöa och vi bestämde oss för att ta en tur till Sickla för att handla. Vi antog att de värsta trafikhindren var borta så dags och det stämde gott.
Men när jag gick där inne på ICA bland matdiskarna så blev den stora frågan vad jag skulle kunna handla. Vad kan jag äta för att må bra?
Det kändes som om det bara var att passera det mesta i fruktväg, förutom bananerna och mangon. Nu är det ju inte heller melonsäsong.
Grönsaker? Ja, avokado går bra, morötter, (kokas) sallad, gurka och tomater ( de båda sista smaklösa så här års). Något annat kom jag inte på och jag som är så förtjust både i sockerärter, sparris och broccoli...
På något sätt känns det  begränsat och ovant med fisk, köttfärs, kyckling och lite skaldjur.
Men det blir också en utmaning att variera detta tema på mat. Och ägg är helt perfekt för mig och soppor går ju att variera......
 
Det känns nog bäst för mig att inte hårddra något, utan att vid de tillfällen jag är bortbjuden äta det som bjuds och njuta av det. För den guldkanten på tillvaron vill jag helst inte undvara.
 
 
 Fram på kvällskvisten ........
 
 
 
 
 
 
 
Katarina

Tur att du är en envis typ. Du kommer att hitta mängder av bra och roliga recept på mat du mår bra av.
Det du inte har i händerna, som det "pyssliga" det har du inom dig.
Kramar och tankar till dig

Iris

kokaihop.se , där hittar H många fina recept som han mår bra utav. Kanske något? Kram från oss till er

Svar: Tack! Jag skall snarast titta in där. Behöver inspiration!Kramar till er!
Ditte

Freedomtravel

Det var snö när vi åkte och snö när vi kom hem... Huh vad kallt det kändes! (Dessutom trött och inte ordentligt klädd...) Hoppas att det löser sig med väskan!

Svar: Välkomna hem till den svenska vintern. Det har varit väldigt roligt och intressant att ha varit med på er resa till Langawi och K.L.Vad gäller väska så har jag insett att man får ligga i....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: