Blåsig hemresa

    
Efter ett par jättemysiga dagar i Mariehamn fyllda av "trevligheter" åkte vi idag på eftermiddagen hem med  "Stockholmsbåten", Viking Isabella. Fartyget kommer från Åbo, hämtar upp och släpper av passagerare i Mariehamn och fortsätter till Stockholm.
Att fartygen, som skall vidare mot Finland och även kommer därifrån, stannar på Åland har mest med taxfreereglerna att göra...Och det är bekvämt förstås för oss som åker.
(Oftast tar vi Viking Rosella till /frånKapellskär strax öster om Norrtälje, en båtresa på lite drygt två timmar och sedan väntar buss i en timme till Stockholm. Om vi inte har med egen bil med förstås)
 
Idag var det blåsigt över Ålands, motvind, och den nordliga vinden uppgick som mest till 12 m/sek.
Tiden på öppet hav från Mariehamn är drygt en timme och sedan är man  inomskärs på den svenska sidan. Men idag rullade det på bra...
Det var över huvud taget få passagerare ombord idag så utbudet av platser var gott över allt.
Några vilstolar i en tyst salong blev utmärkta för oss att fördriva ett par timmar i.
När vi närmade oss Furusaund, alltså halvvägs till Stockholm och inomskärs, slog vi oss ner vid ett fönsterbord i en av à la carte matsalarna och åt en tidig middag. Och någon utsikt att tala om var det inte idag. Snarare jämngrått!
(Men eftersom vi ofta åker här så vet vi ju hur det ser ut.)
 
 Fotona är inte svartvita, utan det var så här....
 
Marja

Nej hu... Ålands hav i storm med 12 m/sek vill jag inte vara med om. Men har varit. Jag blir så lätt sjösjuk, mitt stackars huvud blir alldeles vimmelkantigt.
Ni verkar vara mer vana vid vågorna när ni till och med kunde äta en god måltid.:) Kram

Svar: Jag gillar inte heller när det blåser så mycket, men just den här sträckan på "öppet hav" tar bara lite drygt en timme sedan är man inomskärs. värre att ta sig till Åbo eller Helsingfors om det blåser för då är tiden på havet längre. Och det är inget för mig.Och middagen kom när vi var rejält i lä, i Furusundsleden.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: