Slutspurt!

    
Sista skiddagen i Vemdalen är till ända. Och det är bara att konstatera att vi  sex som vistats i lägenhet 49 i Nusan, som tillhör området Sörgardarna har haft fina dagar.
 
Vemdalsskalets boenden består  för närvarande av ett Högfjällshotell, nära huvudbackarna, med logi, restauranger och barer. Snart kommer ännu ett hotell att stå färdigt, Hovde Hotell, byggt efter gammal österrikisk stil,  och som också ligger i direkt anslutning till backarna.
I övrigt finns flera olika stug/lägenhetsområden med logi för mellan 2 och 14 personer. Och de flesta ligger i nära anslutning till liftsystemet.
En mycket välutrustad ICA butik finns vid hotellet, liksom skidshop och skiduthyrning.
Eftersom vi varit här med två juniorer, fyra och sju år kan jag bara uppskattandes säga att Vemdalsskalet är helt perfekt för barnfamiljer med många barnaktiviteter och en utmärkt barnskidskola. 
Likaså är Vemdalsskalet lämpat för längdskidåkare och har många bra spår med olika sträckningar från 2.5 km till 1 mil.
Och jag som pensionär fann mig väldigt väl till rätta både med området och all service omkring.
Jag vill slå ett extra slag för den välutrustade iCA butiken. Ingen anledning att proviantera hemma!
Kanske en förbättringsåtgärd; serveringen nere vid huvudliften skulle kunna ha ett bättre utbud. Varför inte lite goda smörgåsar som komplement till korvar, hamburgare, bullar och kycklingbitar.
Serveringarna uppe på topparna var inte lockande eftersom vädret inte har inbjudit till vare sig fika eller lunch utomhus.
 
Dagens bilder
 
Helen i farten
 
I liften och de blommiga skidorna, måste jag tillstå, är riktigt bra 
 
"After ski;" Currre, Helenfamiljens hund, började sin redan hemma 
  när husets övriga invånare gick till hotellet.
 
 
                        Mysigt! Helen och jag "afterskiar",
 
och även juniorerna, i skepnad av en fjäril och ett monster är gärna med
 
               Nästan  julstämning.
Fakta:
Från Vemdalsskalet kan man både via längdspår och liftar ta sig till Björnrikes skidområde som ligger 6 km härifrån och samma liftkort gäller. I Vemdalsskalet finns 18 pister och 9 liftar och kvällsskidåkning erbjuds två kvällar i veckan. Björnrike har 16 pister och 11 liftar så totalt erbjuder området både varierande och rolig åkning.
Att ta sig hit är  kanske enklast med bil, men att ta tåget till Mora och fortsätta med Inlandsbanan till Röjan och sedan "snöbussen" i 20 minuter fungerade helt perfekt och var bekvämt och billigt. Totalt blev kostnaden från dörr till dörr och med första klass på tåget från Stockholm till Mora strax under 500 kr.
I morgon skall vi bussa till Sveg och sedan flyga Sveg-Mora och Mora- Arlanda. Får se hur det blir. Viss utmaning med flyget....(tror det är ett litet plan, men rapport kommer.)
 
                      
 
 
 
 
 
 
Maria

Skönt med skidsemester! Och skidorna var ju bra trots att dom var blommiga.

Svar: Vi har verkligen haft en skön skidsemester och njutit av skidåkningen. Det var ju länge sen sist. Om man bortser från enstaka dagar då jag åkt skidor i Kina.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: