Mat, prat och böcker

    
Vi är några "damer", alla med ett förflutet i Beijing, som  regelbundet träffas, äter god mat, pratar i största allmänhet och givetvis diskuteras, lånas och rekommenderas böcker.
Gårdagens kväll var just en bokklubbskväll och vi samlades hemma hos Birgitta och det var lika trevligt som vanligt.
Jag ser edan fram emot nästa bokklubb.......
 
 Min skörd från gårdagen blev böckerna: "the other hand" av Chris Cleave, en historia om två kvinnor vars liv och öde sammanfaller en ödesdiger dag och en av dem tvingas till ett hemskt val.
Morgon i Jenin, av Susan Abulhawa,en bok som utspelar sig på Västbanken och är en dramatisk berättelse av kvinnan Amal om den palestinska släktens Abdulhejas levnadsöden och den starka kärlek som får släkten att hålla ihop trots hemska levnadsöden.
Den tredje boken jag lånade var Den sjätte gudinnan av Karin Alfredsson. Den handlar om ett par kvinnor i Indien och deras/kvinnors utsatthet i det indiska samhället. Jag vet att Karin Alfredsson har skrivit flera böcker som just tar upp kvinnors utsatthet och kamp i olika länder, men det här är det första boken jag läser av henne. Spännande!
Marianne presenterade också läsplattan och berättade hur den fungerar. Helt perfekt att både kunna köpa och låna böcker (på biblioteket) och samla alla på läsplattan. Inget extra bagage att ha med sig utan allt finns samlat på plattan och behöver man nya böcker under tiden är det lätt ordnat via internet.
Absolut något att överväga.
Antar att man också kan använda en Ipad till det, men då blir ju priset mycket högre. Och jag behöver inte just nu alla funktionerna i en Ipad eftersom min lilla, smidiga MacBookAir nästan alltid är med.
Och läsplattan kostar ca 1500kr. (Finns nog både dyrare och billigare.)
 
Katarina

Trevligt med bokklubb och bra med boktips och att kunna låna böcker av varandra.
Ser jättemysigt ut.
Kram!

Iris

Det är skönt att läsa och tala om böcker tillsammans. Tack för boktips! Jag köpte två kassar med böcker på rea redan:) Kram

Svar: Härligt! Är du i Stockholm, Götet eller Halmstad? Kan tänka mig att du tillfälligt bytt värme mot vinter.Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: