Kärt besök och Globenmässa

    
Max och Liv kom på besök, jätteroligt för det är ett tag sedan vi sågs. Jag har varit och åkt skidor och Max, världens goaste och finaste har varit rktigt sjuk, problem med lungor och andning och fått tillbringa ett par nätter på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.
Men nu är han nästan i skick som ny, bara mycket lättare i kroppen. (Och han hade inte ens innan mycket att ta av.) Nuvarande matchvikt, som nybliven treåring, och efter ett par veckors sjukdom, är 11.4 kg......Humöret är ändå på topp och jag blir glad bara jag ser honom. Max kan nog charma alla som kommer i sin närhet.
 
Efter en lasagnelunch här hemma ( jag hade gjort lasagnen, inget hästkött) tog vi oss en tur till Globen för att besöka "Nordens största mässa för utlandsboende".
Men på tisdag kommer Max tillbaka till oss och då får vi riktigt rå om honom i ett par dagar. Längtar redan!
 
"Undrar varför lamporna på tåget inte lyser"
 
"Bosse, kan du hjälpa mig?" Ja visst!"
 
                                                 "Mamma, tror du att jag kan få lite till av lasagnen? Det var gott!"
 
 Snöslask ute och önskan om antingen en riktig vinter med vit, skidåkningsbar, snö eller en strand, sol och värme gjorde sig påmind. Har svårt att se det positiva med snöslask. Men man behöver ju i och för sig inte ge sig ut....
Globen och här kan man också åka upp på toppen i en sorts vagn och titta på utsikten.
Max ville gärna göra det, så bkir det klart väder på tisdag eller onsdag så skall vi ta oss en tur upp.
 
Mässan hade gratis entré och kanske var det en av anledningarna till det stora antalet besökare.
Många länder var representerade av  över 100 olika utställare gjorde reklam för Spanien, (öarna och fastlandet) Frankrike, Portugal, Turkiet , Malta, U.S.A., Cypern, Mexiko, Kroatien, Thailand, Grekland, Albanien, Storbritannien och Italien.
Bra info fanns att tillgå och både idag och i morgon ordnas olika seminarier om länderna där olika teman tas upp; pensionering utomlands, skattefrågor, bolag utomlands och bolån i Spanien och Frankrike förutom också presentationer av vad det innebär att bo i de olika länderna både för kortare och längre tid.
Kul att gå runt och titta i alla montrar och vi kunde inte låta bli att slinka in på seminariet om Thailand.
Och visst var intresset stort bland besökarna för ett extra boende i varmare trakter.
Bäst att tillägga; Vi har inga direkta planer på att skaffa något eget boende utomlands för närvarande, men det är alltid roligt att se utbudet och kanske hitta nya resmål. Och utbudet är ju ännu större om man själv är på plats och letar i den stad/område som är mest intressant.
 
 

 
 
 
sannas rum

Jag har länkat dig i mitt senaste inlägg, det handlar om nätkärlek ! Hoppas att du vill sprida vidare detta, istället för allt det negativa som finns på internet idag :) ❤

Svar: Ja visst vill jag det!
Ditte

Trees, mamma i London

Vilken rolig mässa, den hade jag med velat gå på! Måste säga att det var fräckt gjort, att man kan åka upp sådär på globen :) Visste jag inte! (antar att jag bott här för länge nu) ;)

Svar: Ja, mässan var riktigt rrolig och intresset för boende, främst semesterboende, var stort.Kul att se vad som finns! Kommer nog att ta en tur upp på Globen i veckan om det blir sol och klart. Annars väntar jag.
Kul att bo i London! En spännande stad där jag var mycket på 80 och 90 talet.
Ditte

Åse

Vad skönt att lille Max är frisk igen. Han drabbades troligen av samma åkomma som Svante hade. Förkylningarna är visst mer envisa denna gången. kram Åse

Svar: Ja, det är många små som varit dåliga i vinter. Men nu håller vi tummarna att båda våra små telningar får vara friska.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: