Helt apropå....

    
Att det är svårt att hitta bostad, hyra/köpa, i Stockholmsområdet är ingen nyhet direkt. Visst byggs det en hel del men det räcker inte på långa vägar. Och nybyggda bostäder blir dyra.
Men runt Stockholm finns mycket vatten och kanske är detta en helt outnyttjad tillgång när man tänker på bostäder.
Visserligen finns det ett antal bebodda båtar både längs kajen där vi bor, längs Söder Mälarstrand och längs Huvudsta Strand, Pampas Marina i Solna.
Men i Årstaviken, Mälaren, snett emot de omtalade/omskrivna Årsta holmar och nedanför Södersjukhuset, har jag sedan förra året sett denna husbåt ligga käckt på svaj.
Alltså ett "småhus" som är byggt på pontoner.
Bästa läget, sjöutsikt runt om och med närhet till allmänna kommunikationer. Perfekt! Och ingen tomt att ta hand om. Är man odlingsintresserad går det nog bra att ha blomlådor.
Om just denna husägare har någon form av tillstånd vet jag inte. Men huset/båten ligger ju på svaj och det är kanske tillåtet.
Nu på vintern kan man ju gå till land och när  isen inte bär  så får man ro de fåtal meter som behövs för att ta sig i land. Naturlig friskvård!
Kanske skulle idén kunna utvecklas ytterligare och fler som behöver bostad kunna få det för Stockholmsområdet med förorter har ju en massa vatten. Vatten som ligger där och inte till så stor nytta förutom att det är fint och rogivande med vatten.
Kanske kunde det bli en lite mer kontinental fläkt på och runt Stockholms vatten, precis som i Amsterdam eller Köpenhamn.
Vad tros om idén?
 
 
 
 Huset/båten är väl förankrad och det finns gott om solceller i söderläge för elförsörjningen.
 
Perfekt altan med mycket sol. Södersjukhuset och bostadshusen i Tanto i bakgrunden.
 
 
Freedomtravel

Ser ganska mysigt ut! Det finns väl en hel del husbåtar i Pampas marina i Solna?

Svar: Ja visst! På Pampas Marina finns det en hel del "husbåtar" i olika varianter. Kul att gå där och titta. Men man är inte ensam direkt...Nog lättare att ge sig i väg med en husbil.
Ditte

Iris

Mitt drömhus! Kramar till er båda

Svar: Visst är det ett bra läge! Och inga rabatter att ta hand om...Kramar!
Ditte

sandra

fint =)

Svar: Tack! Det gör mig glad! Extra glad att få höra det från dig.Kram!
Ditte

Monika

Vad fräckt! Har hört att några fotbollskompisar till Martins bror har köpt en "sjötomt" som bara flytande hus men har ingen aning vad dessa ligger men du får jag ju en liiiten inblick.

Svar: Undrar var det kan vara...Du får berätta när du vet.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: