Dig har vi firat

    
En av mina äldsta väninnor, Inger, fyllde jämna år för några dagar sedan och i går var det vår tur att få uppvakta och fira.
En mysig, trevlig och rolig kväll blev det.
Och som vanligt med mycket god mat, dryck, prat och skratt.
Eftersom vi alla är förtjusta i att resa så delade vi vårens och sommarens tankar vad gäller resor, både längre och kortare.
Tillsammans kunde vi i stort konstatera att vi nu sett ganska mycket av världen och nu börjar återkomma till de resmål vi gillar bäst. Visserligen med några avstickare....Det kan ju finnas något spännande bakom ett hörn....
 
"Födelsedagsbarnet" och le chèf.
 
Champagene,snittar med löjrom och lax blev en härlig start på kvällen.
 
Till bords, vackert dukat i grönt. Och visst känns våren lite i luften, dukningen?
 
Väldigt god kycklinggryta med steklökar i en härlig sås, ugnsrostad potatis med gul paprika, oliver och citron, väldigt fräscht, och en sallad med olika salladssorter, små tomater och oliver. 
 
För mig som älskar ostar så smakade dessa underbart;
en välmogen brie, en smakrik roquefort och en delikat getost.
 
Det blev  verkligen en helkväll, men så småningom blev det dags att åka hemåt. I god tid var vi ute vid busshållplatsen för att ta 607an till Karolinska Sjukhuset och där byta till 3an för att åka till Söder.
Vi väntade på 607an och sex minuter efter utsatt tid var ingen buss inom synhåll. Men så plötsligt kommer bussen i milt sagt hög hastighet. Försenad! (Oss gjorde det inte något för vi skulle inte med något pendeltåg)
Hur som helst, så behövs det tre busskuponger från Sollentuna och in till stan. Våra accesskort är inställda på två kuponger och man kan på bussen trycka på en knapp och få tillägg med en kupong. Men vi hade inte gjort det tidigare och ville fråga chauffören hur det gick till. Men icke!
Chauffören/bussen var ju väldigt sen och de flesta passagerarna skulle till Sollentuns station för att ta pendeln in till stan. Chauffören skrek åt oss att bara sätta oss ner, han hade inte tid......Ett tåg skulle passas! Ja, ja....
Chauffören kör i princip bussen på två hjul och sladdar i rondellerna. Just när vi kommer fram till Sollentuna station så kommer pendeltåget och alla rusar. Hoppas de hann!
(Saken är den att Norrortsbussarna fått väldigt mycket kritik, alltså bolaget som driver dem, för att de alltid/ofta är väldigt sena, så jag kan förstå att chauffören ville passa tåget...)
Vi kom i alla fall i rekordfart till Karolinska, tror att föraren fortfarande var jättestressad och kunde i lugn och o komma vidare med 3an hem.
 
                                 
                                                                                        
 
Susanne

Vilken mysig kväll! Och så gott!
Dessutom en hemresa med fläkt.
Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: