Tvära kast

    
 Från ljusa, långa, dagar och "sval försommarvärme", i snitt +17 om dagarna i skuggan, till betydligt kortare dagar och "mer svalt", för att uttrycka mig positivt.
I skrivandets stund visar termometern utanför köksfönstret + 6. klockan är snart tre på eftermiddagen och det har börjat skymma. Det innebär också att adventsljusstakar, granar och annan julbelysning börjar att tändas. Vackert!
 
Torrevieja i veckan.
 
Vet att tomtesäsongen är inledd och fick lite mer försmak av det på flygplatsen i Alicante i går, då ett gäng dansande, glada, tomtar framträdde i kassorna på Burger King.
 
 
 Gårdagen ägnades åt hemresa. För första gången flög vi mer Air Berlin och det var en positiv upplevelse. Bra service; rejäla smörgåsar och dryck serverades ombord utan extra kostnad och för de som velat hade varm mat kunnat beställas i förväg till extra kostnad. I bagageväg är 23 kg plus 8 kg handbagage inkluderat i priset. God komfort, bekväma stolar i skinn och bra benutrymme, gjorde det hela ännu bättre. Och priset? Helt klart mycket konkurrenskraftigt, 700 sek/enkelbiljett den tid vi åkte.
Tidsåtgången blir lite längre, ca en och en halv timme, mellanlandning i Berlin och snabbt byte till Arlanda, men det gjorde absolut ingenting.
 Alperna visade sig från en av sina bättre sidor.
 
 
I morse var det tidig uppstigning och strax före 06.30 befann jag mig ute med bil i Stockholmstrafiken på väg mot Uppsala. Och det var verkligen mörkt. Eftersom jag bor i stan använder jag inte bilen så ofta och inte i denna arla morgonstund, men jag förvånades av hur många bilister som var på väg. Köer var det också.
I Uppsala mötte jag Max och Williamfamiljen för att gå till Max Luciafirande på förskolan.
Och i dörren mötte mig världens finaste tomte.
 
Världens finaste Max.
 
 Förväntansfulla; mormor Ditte, mamma Liv och pappa Johan.
 
Delar av förskolans Luciatåg. Personalen hade verkligen tränat sångerna med barnen, men några av de yngsta var nog inte så roade av att delta utan tyckte att mamma eller pappas famn kändes tryggare.
(Max med svart band och tomtelykta)
                                           
En mycket god och glad tomte efter framförandet.
Personalen hade verkligen tränat med barnen och försökt lära dem de vanligaste sångerna till Lucia och jul.
 
 Dags för mig att köra tillbaka till Stockholm, precis lagom för att se solen komma fram, men så högt upp orkar den ju inte. Jag är på gott humör och är nästan hemma. Då!!!!
Strax innan Skansbron brukar jag svänga upp en smygväg, där det är tillåtet för bilar från "mitt håll" att köra, men man skall lämna företräde för ev. mötande buss. Genomfart från andra hållet är förbjuden.
Jag jör in och är halvvägs igenom då en grå BMW, av större modell, kommer farandes. I fordonet sitter en yngling i 30 års åldern (hör eg, inte hit....) och börjar vifta åt mig att jag skall backa så han kan komma fram.
Inte hann jag då med några positiva tankar och det leende jag haft på läpparna försvann genast.
Jag stängde av min bilmotor och väntade. Efter mig fanns nu fyra bilar. Jag gick ut och talade om vad som stod på skylten. BMW mannen gapade att han hade företräde. Jag pekade på skylten där det tydligt visade att han inte fick köra. Sa inget!
Mannen i bilen bakom såg hur det stod till, klev ur sin bil och kom fram till oss. BMW mannen gapade att vi skulle backa hela raden, nu med 10 bilar...
En tredje man anslöt sig och med gemensamma krafter lyckades vi visa på att skylten gällde. Infart förbjuden från BMW mannes håll. Till sist backade han och vi andra kunde köra i väg. När det var dags för BMW mannen att trotsa förbudsskylten kom bussen.
Kunde inte annat än att le igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ama de casa

Hahaha! Rätt åt han! Finns det ingen back på BMW's? Det borde det finnas, dom är ju rättså dyra, va? ;-)

Världens sötaste tomte, tror jag :-)

Svar: Visst är det en jättefin tomte! Min favorit! Vad gäller en del bilar så verkar det iband vara så att ju dyrare de är ju saämre utrustade är de.
Ditte

Veiken

BMW folk tror att dom har förkörsrätt i alla lägen. Det bara är så. Då är det MYCKET trevligare med söta små tomtar! Kram

Svar: Visst är det! Och som sagt jag brukar kunna tänka positivt, men inte i det här fallet. Kunde inte hitta det....Kram!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Ja du är på språng i vintermörkret :) Här är det också mörkt nu. Men lite varmare. Vet inte om det är fel på min termometer men det är 16.6 gr ute. Måste nog vara fel :(
En kort sväng på paseon i dag. Ha det så bra och
hälsa Bosse! Kram från oss/P ♥

Svar: Jodå, full fart idag. Saknar värmen, havet, paseon och dig.Bosse hälsar!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: