Klockrent på Piren

    
En strålande morgon! Inte ett moln på himmlen idag heller. Så varför inte göra som klockan; gå ett varv.
I och för sig hade jag lite att ordna med innan vi kom i väg, så det blev ett stopp. Min mobil hade bestämt sig för att inte sköta sig. Den visade på "ingen service". Puh!
Internet fungerade men det gick inte att vare sig ringa, ta emot samtal eller skicka/ta emot sms. Ringde via Skype till en person på Telia som berättade att då jag bytte abonnemang i september så hade jag fått ett nytt simkort som skulle ersätta det gamla. 
Visserligen ringde till Telia när jag fick simkortet och frågade vad jag skulle med ett litet, nytt simkort och fick svaret att jag inte behövde det. Alltså har jag inte bytt, vilket jag idag förstod att jag skulle ha gjort. Inget att göra åt nu och som tur är har jag en annan telefon som jag kan använda där jag har ett spanskt simkort. Det går alltså ingen nöd på mig och visst är det irriterande, men som kompensation bjuder
Telia mig på en månads abonnemang. Tackar för det! Och något att ta tag i hemma, att leta efter ett litet simkort.
Dags att börja gå.
 
 Mot havet styrde stegen per automatik. Och visst hajade vi till vid den läckra gamla Pe Ven som stod parkerad,
skinande blank och i skick som ny. Nu hade jag fått syn på den långa piren och mer till havs om man nu inte själv är till sjöss går nästan inte att komma. Det skulle vara om man badade i så fall eller kände för ett dyk.
Det gjorde vi inte.
 
 
           
 Piren är lång, 1350 m ändå ut och så skall man förstås tillbaka. Och att ta ett varv här dagligen säger de spanska läkarna är nyttigt och promenaden kallas också för "La ruta del Colesterol". (Kolesterolpromenaden.)
Piren hör ihop med staden Torreviejas historia och har skyddat fiskare, fiskebåtar och saltarbetarnas båtar från havets stormar. Den gamla piren blev förfallen och en ny byggdes och invigdes år 2000. Den består att ett trädäck och staketet längs piren är lågt och man får lätt känslan av att befinna sig ombord på en båt, en väldigt lång sådan. Bara horisonten syns framåt.
     
 
 
 Längs hela piren finns det gott om bänkar och rastplatser under tak. (Säkert välbehövligt sommartid.) Och nere bland stenarna alldeles vid havet stårmängder av fiskare med sina långa spön. Om de fick fångst eller ej vet jag inte. Katterna vi såg verkade i alla fall fiskintresserade.
 
 
                                                                                    
                                                                                     
Och här står den alltid väntande fiskarhustrun. Antar att hon har mycket att förtälja.
 
Längst ut på piren.
 
Och dags att gå tillbaka. Men hela promenaden var helt klockren. Det här kommer vi att göra om.
 
Utsikt från en parkbänk på strandpromenaden. Vackert!
 
Solen fortsatte att skina och vi fortsatte att gå. Det blev hela strandpromenaden bort, förbi Playa del Cura och Playa de los Locos och sedan uppåt och genom Rosaledaområdet innan vi kom hem. Men lite matvaror behövdes så det blev ett varv inne på Consum (orange skylt här) för i morgon är det helgdag, författningsdagen, så vem vet vad som är öppet. Tycker i och för sig att det varit lite halvhelg här i trakten hela veckan....
 
 
 Torrevieja den 5/12-2013
 
 
 
 
                                                                             
 
Ama de casa

Åh! Vi går ofta ut på piren. Det är en underbar promenad!
Katterna tror jag dock att ni har hittat ute på udden. Finns många nere vid piren, men då ligger dom sällan på muren :-)
Kul att träffa er igår!

Svar: Du har delvis rätt vad gäller katterna. Men den bredvid Bosse fanns på piren... De andra var på udden...Och en härlig promenad blev det. Väldigt trevligt att ses i går. Njut nu av er fina utflykt. Önskar er en fin kväll!
Ditte

Malin

Åå vilka bilder och en härlig omgivning att promenera runt i.
Längtar efter solen och värmen nu

Svar: Ja, vi har det så bra...
Ditte

Malin

Vilka härliga bilder och fin omgivning att promenera runt i.
Nu längtar jag lite extra efter solen och värmen

Svar: Förstår att du längtar efter sol, vila och semester.
Ditte

Veiken

Vilken härlig pir. Bra motion och fina vyer. Kan det bli bättre?
Vi var ute på Donsö igår och tog farväl av Lasse, så fint och så sorgligt! Kram

Svar: Så sorgligt med Lasse. Men vi har så fina minnen och dem bevarar vi i våra hjärtan. Har ett brev att skriva... Kramar!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Fantastiska bilder...ja piren är ju ett otroligt byggnadsverk!! Lex har gått den varje dag nästan i 20 år :-) Många som bara måste gå den :)
Kram P ♥

Svar: Tack, ja idag var det lätt att fota. Bra motiv! Förstår att Lex gått här så mycket. Kommer nog bli en vana hos mig också. kanske inte varje dag, men ofta...Kram!
Ditte

Mats

Jag längtar också ner till piren :) promenera i solskenet! Vilken fin bil ni hittade på! Och vackra bilder du fått till .. Buenos noches // Mats

Svar: Tack! Då har du något att se fram emot.Buenas noches!
Ditte

Freedomtravel

Härligt med solen som blänker i vattnet! Här har vi varit beredda på storm, men än så länge har det varit lugnt ;)

Svar: Skönt att slippa Sven för dem här gången. Har med gott samvete bytt kylan och mörkret mot ljusa dagar och mestadels sol. Skönt!
Ditte

Anonym

Hej
Fina bilder på piren. Ni tog en riktig långpromenad igår. Det var ju fantastiskt väder. Har bara varit ute på piren, men det kanske är dags att gå. Behöver ju inte ta hela.

Svar: Piren var en fin sträcka att gå och så vackert med havet runt om. Väl värt att gå en bit. Kram!
Ditte

Annika

Skrev ju inte under mitt inlägg ovan.
Kram
Annika

Svar: Går så bra ändå! Kram!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Piren är trevlig att gå på. Senast i våras gick jag nedanför piren. Kanske halvvägs är det restauranger och barer och man sitter väldigt nära båtarna. Tror A och J varit där.
Nu har vi vitt på marken och vinden viner och det är - 2.
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: Piren var ju en ny bekantskap. Jag har ju sett den men igår var första gången vi gick hela vägen fram och tillbaka. Mysigt och vackert! Det får vi göra tillsammans nästa gång och stanna vid ett "vattenhål".Träffade A o J idag tillsammans med 3xI. Jättetrevligt! Bosse ordnade i verkstan..
Men först marknad förstås!
Kramar!
Ditte

sannas rum

Åh fy tusan vad härliga bilder Ditte! Skulle så gärna vilja komma till värmen snart, jag med :)

Svar: Tack! Jag tyckte också att några av bilderna blev bra. Och havet som motiv är ju oslagbart i mitt tycke.Varmt och sol har vi på dagarna men nätter och tidiga mornar är det nog bara +5-7 grader. Min inga minus i slla fall. Och ingen snö.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: