Rundgång

    
 Lördag, strålande sol idag igen. Helt underbart! Efter frukost ute på terrassen kom jag på den briljanta idén, nåja i mitt tycke förstås, att vi skulle ge oss ut på en mer natur och fågelinspirerande promenad. 
Några km väst och nordväst om oss litter de två saltsjöarna och där har vi hitintills inte varit. Vi har sett sjöarna på avstånd, men idag var det dags för att se en av dem på nära håll. Vi bestände oss för att promenera till Laguna Azul och en park där som heter Parque Natural de Las Lagunas de La Mata och Torrevieja.
Vet att det skall finnas ett rikt fågelliv och gott om flamingor vid sjön och i området. Så vi var förväntansfulla.
(Svårt det där med böjning av flamingo. Men enligt det finns olika tolkningar av böjningsformerna. En flamingo, den flamingon, flera flamingor, de flamingorna. Och på flera några ställen där jag läst har även flamingosarna funnits med. )
 
Kan inte påstå att vi är utrustade med den bästa kartan över området, den är liksom mer vägledande, men vi hittade fram även om det blev en liten omväg. Trevligt att gå bland grödorna och vi spanade ivrigt efter fåglar.
Men icke såg vi några. Och inte en enda flamingo var synlig.
Jag gick t.o.m upp i ett utsiktstorn för att se bättre. Men inte hjälpte det. Inte en flamingo inom synhåll. Vi antog  att de måste ha flyttat mot Afrika....
Någon som vet?
 
 
Det fanns många föreskrifter för vad man inte fick och fick göra inom området. Ordning och reda!
 
Eftersom solen fortsatte att lysa så vackert hade vi ingen lust att bege oss hemåt. Så vi fortsatte vår promenad ett par km österut, ner mot La Mata och havet. ( La Mata hör till Torrevieja, men har eget kommunhus har jag fått veta.)
Här finns jättefina, långa sandstränder, många mysiga uteserveringar och en fantastiskt fin träramp som går flera km utmed havet och in mot Torrevieja.
Men innan vi kom till La Mata så såg jag mitt livs den första cykelrondell.
 
 
När vi kom till cykelrondellen så hade vi gått ca 8 km och nu kände vi oss laddade för lite lunch nere vid havet i La Mata. Och det var många som var hugade att sitta ute och luncha i det härliga vädret. Men vi fick oss en plats med fin strand och havsutsikt.
 
 
                                                                                     
Lite lunchsällskap. När vi nu inte såg en endaste flamingo så fick dagens djur bli en liten mus.
(Ja, hundar och katter har vi sett.)
 
 Stärkta av lunchen gick vi vidare och nu längs havet. Och vi gick och gick och gick...Efter några km tog rampen slut och vi var framme vid Cabo Cervera. Här fick vi ge upp tankarna på att fortsätta längs havet och ett par branta backar tog oss upp till vägen. Havet såg vi nu uppifrån.
Till sist vek vi av österut och gick den sista sega backen hem till oss. Och då hade vi verkligen gått runt.
Total uppskattade sträcka för dagens promenad blev 16 km. Men i morgon blir det en kortare variant. Dessutom är det vilodag, söndag och andra advent. Så det passar bra.
 
( Internet är åter i god form.)
 
 
 
 
 
 
Torrevieja den 7/12-2013
Rebecca&Mathias

Vilka fina bilder! Ser så härligt ut! Ha en fin fortsatt kväll!

Svar: Tack! Och vi vilar fötterna i kväll! Trevligt det också ! Önskar er också en trevlig kväll!
Ditte

A-K

Ojojojoj vilken promenad! Ni är duktiga ni. Skulle inte orka första turen till Saltsjön ens.
Så skönt att internetet funkar igen samt att ni har soligt och fint.
Kram/A-K

Svar: Jo då, vi tar en vända vid tillfälle till Saltsjön. Trevligt område ! Och internet funkar nu bra igen. Kram!
Ditte

Preciosa

Jiiisus Crajst, ta inte livet av er :-) La Mata är ingen egen kommun :) Har kommunhusfilial bara :)
Ja det var en runda det. Och Bosse mår bra?
Då kan ni ju springa Tomteloppet i morgon kl 10.30 :) Vid piren :)
Kram och vila upp er nu :-)
P ♥

Svar: Tomteloppet blir det inte. I morgon är det söndag och vilodag. Då vet jag med La Mata. Skall ändra...kram och tack.
Ditte

Mats

Hej, är grymt imponerad av er, vilken lång promenad :) va kul.. Ska också ta lite lång promenader när jag kommer ner... Om jag hinner :) manana manana// mats

Svar: Ja, det var stärkande! Och fötterna känns dom svampar. Men trevligt var det och en del roligt såg vi. Snart är du på plats!
Ditte

Preciosa

Lex säger att flamingona kommer snart...Dom är i nåt annat land just nu :) Flamenco heter dom på spanska konstigt nog :)
Kram P o Lex ♥♥

Svar: Aha! Då var det inte jag som skrämde u väg dem. Får göra ett nytt försök nästa gång vi är här. Hälsa Lex och tacka för bra info. Kram från ett par med trötta fötter .
Ditte

Susan

Hola! Härligt att promenera! Det gillar jag och maken också. Vi ska inte hyra bil när vi kommer ner den här gången men ska kolla om vi kan hyra cyklar istället. Finns ett ställe vid "lunginflammationskurvan" tror jag. P:s Lex kallar den så för att det alltid blåser där - heter Curva de Palangre egentligen. Vill vi dra till La Zenia får vi väl i värsta fall ta en taxi. Passa på och njut av det fina vädret! Uppe på Åsöberget ligger det ett vitt täcke på marken, blåser och är minusgrader... :(
Buenas! //Susan

Svar: Bil har vi inte hyrt. Kanske blir det av ett par dagar vid nästa besök, men vi klarar oss bra utan. Vi har en cykel här som vi tagit med hemifrån, gick jättebra. och jag skall köpa en vid nästa besök. Vi njuter av solen, ljuset och de längre dagarna och saknar vare sig snön eller kylan. Vi hinner få ta del av det hemma i december och halva januari. Det räcker. Men jag förstår och kan se framför mig att Åsöberget är fint i snödräkt.
Ditte

Ninni Falkinen

Så härligt ni har det i värmen! Jättefina bilder. Har lite egentid framför datorn med ett fungerande internet så jag har försökt läsa ikapp =)
Njut av er resa och hälsa så gott till Bosse. Stor kram från Madagaskar!

Svar: Tack! Tänker mycket på er och har följt er resa. Så spännande! Önskar er alla tre allt gott. Kramar från oss båda.
Ditte

Annika

Hej
Vilken promenad. Hade hoppats att min ork hade varit bättre. Men jag tror att jag vill ner till centrum ikväll för att uppleva festligheterna. Flamingos såg vi vid sjöarna vid Santa Pola i går.
Kram
Annika

Svar: Ja i kväll blir det en tur ner till festligheterna. I övrigt lugnt! Kanske är det i Santa Pola som flamingona nu håller till. Vi ses! Kram!
Ditte

Ama de casa

Vi brukar promenera vid båda sjöarna ibland, men då fuskar vi och tar bilen dit, så promenaden blir mer vid sjöarna. Flamingosar har jag bara sett en enda gång vid den blåa sjön, och aldrig i den rosa.

Vill man se flamingosar ska man åka N332 till Santa Polas sjöar (precis vid vägen). Där finns det oftast jättemånga. Senast igår var dom där i mängder :-)

Duktigt promenerat! Vi gick 19 km häromdan, varav 16 av dom upp och ned för ett berg. Har fortfarande träningsvärk ;-)

Svar: Vi får leta flamingo nästa gång vi kommer. Och då är det kanske bra att göra det per bil. Jag är imponerad av turen du/ ni gjorde uppe i bergen. Och 19 km är långt. Skall man även klättra upp och ner är det ju klart ansträngande. Vi höll oss ju på ganska plan mark. Så idag blir det en tur i närområdet.
Ditte

Marja

Oj, oj, återigen en lång promenad. Ni är duktiga. Det verkar finnas en hel del att utforska i området. Fina bilder som vanligt och tavlan med alla förbud var intressant. Må så gott! Kramar

Svar: Ja, det är roligt att utforska omgivningarna och se vad man hittar. Tyvärr ingen flamingo i sikte denna dag. Men en härlig runda blev det. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: