Ibland händer det...

    
Vet inte om det är tur eller skicklighet, men även i morse möttes vi av blå himmel. Lika trevligt som vanligt! Visserligen dök det fram på dagen upp några moln och havet syntes stundtals skifta i grått. Men vad gör det?
Att sitta nere på Paseon (strandpromenaden) och bara titta på folk och hundar kan vara en ganska lagom sysselsättning, åtminstone ibland. Och idag var det en sådan "ibland dag".
På väg ner till Paseon uträttade vi ett par praktiska ärenden och idag gick dessa smidigt, vilket inte alltid är fallet. Men ibland...
Lunch blev det också idag, svensk mat.
Ofta om man sittter på en uteservering och beställer kaffe, öl eller annat att dricka så får man också någon liten och ibland större tapa, munsbit, serverad. Och med tanke på att vi äter frukost ganska sent, så behövs sällan någon mer rejäl lunch. Men ibland så; och idag var IBLAND. 
Vi mötte upp vänner på Café Hudik (jodå det är en svensk restaurang) och slog runt på rejäl svensk husmanskost.
Hemlagade köttbullar med gott hemlagat potatismos för min del och rårörda lingon till. Gott!
De övriga slog till på  laxpudding och de var också väldigt nöjda med sina val.
 
Det blev ytterligare en sväng ner till havet efter lunchen och färgen på havet tycktes fortfarande skifta i grått. Vackert var det i alla fall.
 
 
Havet tycks idag skifta i grått.
 
Att just sitta här vid havet och titta innebär också att man kan få se saker och ting som man annars inte tänkt på. För min del hade jag inte tänkt på att en hund kunde vara utrustad med solskärm. Och varför inte?
Tror nog både hunden och dess matte tyckte det var piffigt. Kanske dessutom praktiskt? Vad säger ni hundägare?
 
 
Det blev några ärenden uträttade på hemvägen också och vi stannade till ett tag i en av de många "kinabutikerna" som finns i stan och i dessa butiker finns allt man kan tänka sig och lite till. Bra priser är det också, men prutar gör man inte. 
Så plötsligt var det sen eftermiddag utan att vi ens visste vart dagen tagit vägen.
Och att ännu en dag kunna säga "det har varit en bra dag idag också" känns så skönt.
Hoppas ni också tycker att dagen varit bra. Och om inte, så kommer en ny dag i morgon.
 
 
 
 
Torrevieja den 9/12-2013
A-K

Go kväll Ditte!
Vilka fina havsbilder! Däremot tycker jag nog synd om hunden, hundägare som jag är.
Visst är det mysigt att sitta någonstans utefter paseon och "bara vara", halva nöjet när man promenerar där nere att sitta och titta på allt som rör sig.
Hudik brukar ha bra mat.
KramA-K

Svar: Jag tänkte nog som du vad gäller hunden. Men det var första gången jag såg solskärm på en hund. Och sitter man på Paseon är det alltid mycket att titta på. Gratis underhållning och roligt. Ha det bra! Kram!
Ditte

Preciosa

tack för sällskapet på C Hudik! Laxpuddingen är jättegod! Köttbullarna där har jag förätit mig på under åren :) Lussekatten var i världsklass och kaffet en överraskning :) I klass med InaExpresso :)
Kram P ♥

Svar: Tack själv! Och visst var det gott! Dessutom väldigt trevligt. Kram!
Ditte

Ama de casa

Havet blir ofta ÄNNU vackrare när det är disigt eller molnigt. Ljuset blir helt otroligt läckert :-)

Kanske skönt med keps mot solen... Däremot kan jag tycka att dom klär på hundarna för mycket. Dom har ju faktiskt päls och i solen är det väldans varmt.

Svar: Jag kan sitta länge och se ut över havet och det är så vackert. Att följa färgernas skiftningar är fascinerande . Tror nog inte heller att hundarna är så glada i sina utstyrslar. Och solskärm! Där går gränsen...
Ditte

Ann

Vackra havsbilder! Och så trevligt att byta ut mörkret mot ljusare och lite varmare dagar.
Måste verkligen säga att du tagit många fina foton från Torrevieja och omgivningarna där omkring. Kul att se!
Ha det fortsatt bra och njut av dagarna.

Svar: Tack! Havet är ju tacksamt att fotografera och jag njuter verkligen av alla promenaderna längs stränderna och se hur havet skiftar färg.
Ditte

Veiken

En riktig mysdag med andra ord! Jag blir så glad när jag ser bilder på hav och vågor stora som små! Vi har ju varit ute på det "stora" havet några dagar och man sover så gott när båten rör sig lite på vågorna! Kramar

Svar: Ja, du har verkligen varit ute på Stora Havet och jag bara tittar på det. Bra så...Men jag gillar att se havet och även att vara ute med vår lilla segelbåt.Visst sover man gott om det gungar lite "lagom".
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Haha, vilken söt vovve! :)

Svar: Visst var den söt! Men kanske bättre utan solskärm....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: