God Jul!

    
God Jul! Jaha, så var den här i år igen. Julen! Precis som varje år dyker den upp den 24 december.
Utomhus är det allt annat än julstämning, åtminstone vädermässigt men handlarna gör nog vad de kan för att få till den där rätta stämingen. Vet dock inte riktigt vad den där julstämingen innebär. För mig innebär det i varje fall inte att fara runt som en skållad råtta, med något vilt i blicken, för att köpa, köpa, köpa.
Däremot  tycker jag om att umgås med nära och kära, tända ljus, plocka fram lite julsaker, laga och äta gott, mysa i soffan och göra det som känns bra.
 
Vi har ju inte varit hemma en jul på flera år och kommer inte vara det i år heller. Men det blir ingen längre resa, utan en tur till Mariehamn på Åland över juldagarna för att hälsa på släktingar.
De senaste åren har vi varit i Thailand över jul och haft det väldigt bra. I år blir det alltså Åland och vad som sker i framtiden vet vi ju inte alls. Känns bra det också, att inte planera så mycket eller så långt i förväg.
 Sammanfattningsvis; Thailand i ett par omgångar, umgåtts med vänner, skidsemester med Helenfamiljen i Vemdalen, segling i Stockholms skärgård, kvalitetstid hemma med Max och hans familj, resor till Spanien i olika omgångar och också känt av att dagarna flyger i väg och att tiden inte är oåndlig.
Lite smolk har det varit i bägaren då jag har slagits med ett nytt malignt melanom under hösten.
Och i höstas, fredagen den 13/9, föddes William, Max lillebror.
Vilken lycka! Två jättefina barnbarn, döttrar och Bosse, personer, som tillsammans med mina vänner betyder så mycket för mig och alltid finns där för mig.
Verklig lycka!
 
 
 
 
(Det svarvita fotot av Max och William är tagit av Denize, en fotograf, som kom hem och tog jättefina bilder på pojkarna i höstas. I övrigt är det mina bilder.)
 
TantGlad

Hej vännen.
Visst vill man Ha lite snö för stämningen då det är jul. Vi har iallefall lite vitt på backen, men sen räcker det.
Köpa köpa....Visst är det så . Jag tänket varje år att nu ska jag inte stressa på och köpa så mycket klappar och mat men ändå står man där och gör om samma sak varje år.
Villka kanonfina bilder du har. Duktig fotograf.

Kikar in hos dig och önskar en riktig riktig.......

GOD JUL
&
GOTT NYTT ÅR.

Varm varm kram till dig Fina bloggvän.

Svar: Tusen tack! Jag läser din blogg och blir så glad av att läsa den. Mycket värme och humor blandat med många tänkvärdheter. Tack för att du delar med dig! Många kramar och önskan om det bästa för dig och de dina.
Ditte

Ama de casa

Ett händelserikt år!

Vi tar det superlugnt i juletiderna och stressar inte runt ett dugg.

God Jul till er med!

Svar: Visst har det varit ett händelserikt år och omväxlande. En del saker har hänt som man kanske inte tänkt sig men å andra sidan får man vara lite flexibel. Blir lättare så. Och humöret är i alla fall bra.Följer med och ser vad som händer och jag skrattar gott åt din/er humor. Jag gillar den.
Ditte

Veiken

Din sammanfattning av 2013 låter som ett mycket bra år, så när som det där melanomet, som kommer att hålla sig borta för evigt får vi hoppas!
Svar: Kul att du gillade mitt lilla rim som kom till av en slump... KRamar

Svar: Jag gillade ditt rim jättemycket. Och visst har 2013 varit ett bra år. Vad gäller melanomet så får vi se vad som händer. Proverna är inte klara än, men visst blir det bra. Ett tillfälligt tillstånd...Visst!
kramar!
Ditte

Iris

God Jul! Många varma kramar till er båda.

Svar: Många tankar till dig och de dina inför julen. Önskar er verkligen en God Jul!Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Marja

God Jul och Gott Nytt År till er båda! Hoppas ni får det bra på Åland, så bevakar jag Söder under tiden. :)
Många julkramar!

Svar: Tack det samma! Låter betryggande att du bevakar Söder för då kan bara goda saker hända.Många julkramar till dig också. (Och jag hoppas på att det inte skall blåsa kuling i morgon över Ålands Hav. Risk finns...Här är det svårt att tala om möjligheter, alltså i positiva ordalag...)
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Jag tar det också lugnt numera. Gör en sak i taget inför julen.
Vi firar med min son och hans familj i år. Förra året firade med sambons son i Italien, där han bodde då. Han har i dagarna flyttat tillbaka till Sverige och Malmö.
Har hjälpt sonhustrun lite i stället försatt irra runt på stan och handla. Hon har varit mig till hjälp och köpt klappar till killarna.
Härliga bilder igår och lika fina bilder idag.
Önskar Dig och Bosse en riktigt trevlig julhelg på Åland.
Kram/A-K

Svar: Önskar dig verkligen en God Jul och att du skall ha det skönt och vilsamt itllsammans med dina nära och kära. Och visst är det skönt när man kan hjälpas åt med det som behövs.Kramar och många hälsningar från både Bosse och mig.
Ditte

Freedomtravel

Hoppas ni får en fin jul och en bra resa till Åland. Önskar God Jul och Gott Nytt år!

Svar: Tack! Och jag hoppas på bra sjöväder, alltså inte för mycket blåst. Trevlig resa önskar vi er!
Ditte

Katarina

Tack för fin julhälsning! Jättefina foton!
Kramar!

Svar: Tack! Ha det så bra i jul och nyår.
Kram!
Ditte

Annika

God Jul och Gott Nytt År
Ni ska ha det så skönt på Åland.

Svar: Tack! Jodå, det blir bra här också. Janson är klar och i morgon blir det köttbullar. Vill hitta räkor och färsk hummer också. Tänker på er! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: