Festlig måndagkväll

    
Även om inte vädret direkt påminner mig om julens antågande så är det uppiggande att se hur vackert man dekorerat och på många ställen i Stockholm.
I går kväll promenerade en väninna och jag tillsammans från Gamla Stan, längs Drottninggatan till Vasastan dit vi var bjudna på "trevligheter" med bokklubb.
Regnet som fallit under dagen hade tagit sig en middagspaus och det var riktigt mysigt att promenera under upplysta kransar och röda ljusgirlanger.
 
Hela Drottninggatan är vackert upplyst. Klart uppiggande!
 

Och hela kvällen gick i uppiggningens tecken; varm och uppsluppen stämning, många skratt, mycket prat, jättegod mat och dryck och en hel del bokprat.
 
Jag fick med mig tre låneböcker hem; "NÄR BARNET LAGT SIG" av Sven Nyqvist; Hans debutroman och som handlar om hans barndom och uppväxt. " En dag satte jag mig ner och började skriva. Jag ville försöka förstå den där luftfärden, när jag sträcktes över från en famn till en annan och i den nya famnen får jag ett namn och en adress. Det är nog därför jag skrivit den här boken"
"Det blev inte som jag tänkt mig" av Jane at Sandeberg; En roman om Maria som ofrivilligt tvingas möta sig själv och se på sitt liv och sina livsval. Inga aktiva val, utan hon har åkt med. Det faktum att hon döms för mord, om än inte överlagt, gör till slut att hon och även hennes familj får ett bättre och rikare liv. Livet blir aldrig som man tänkt sig."
"Den röda grevinnan" av Yvonne Hirdman; "Min mamma är grevinna , sa jag i det snoriga Hökarängen, till de inflyttade ljushåriga ungarna från Norrlands urskogar. Inte undra på att de gav sig på mig. Men hon var faktiskt grevinna, min mor. Fru Charlotte Hirdman hade ett hemligt, kringflackande liv bakom sig innan hon blev vår utländska mamma. Min mammas liv var brokigt och utgör en del av mellankrigstidens historia. Alltid där ljuskäglan sveper. "
"Den röda grevinnan är en fängslande biografi över ett ovanligt liv. Det är en kvinnas historia - och Europas."
 
Spännande och varierande läsning för mig att se fram emot.
 
En fantastisk jultågbana fångade givetvis vårt intresse.
Ett tåg kör runt, tutar och blinkar och ljusen den lilla byn ändrar också färg vid lämpliga tillfällen.
 
Festligt och trevligt en måndagkväll.
 
  Lax och skaldjurscanapé till förrätt följdes av en thailändsk kycklinggryta. Väldigt gott!
 Och till kaffet serverades en härlig Pavlovatårta med hallon.
                                                                                           
Tre böcker i olika genrer. Spännande läsning att se fram emot.
 
 
 
 
 
Måndag den 17/12-2013
 
 
Ama de casa

Såg verkligen både trevligt och gott ut :-) Pavlovatårtan måste ha varit godast - den hann ju inte ens komma med på bild ;-)

Svar: Nej, då hade jag lagt undan kameran. Synd, men vi hade mycket att prata om....Men det var en supertrevlig kväll. Verkligen!
Ditte

Marja

Åh, så trevligt det låter. Alla tre böckerna verkar intressanta... jag har faktiskt inte läst en enda av dem. Men nu har jag köpt en bok av Alice Munroe som jag ska läsa i jul: Kärlek, vänskap, hat. Jag köpte en till exet i julklapp också. Hoppas han inte har läst den.
Kram

Svar: Jag är väldigt förtjust i Alice Munroe. Äntligen också en Nobelpristagare som känns tillgänglig även för mig. Spännande att få höra vad du tycker.Kram!
Ditte

Freedomtravel

Den röda grevinnan har jag läst - den är bra! Mycket europeisk historia!

Svar: Vad bra! Jag är ju historieintresserad! Och de som läst det rekommenderade boken.
Ditte

Mats

Du har då det mysigt du :) var i världen du än befinner dig ! Ser fint ut i Stockholm // mats

Svar: Visst! Det vill till att ta vara på alla guldkorn i tillvaron. Och jag försöker.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Vilken härlig sammankomst.

Svar: Verkligen extra mysigt en dyster måndagskväll. Absolut uppiggande! Kram!
Ditte

Annika

Hej igen
Mina fingrar gör inte som jag vill. Skickade iväg kommentaren lite för tidigt. Alltid trevligt att få tips på nya böcker.
Kram

Svar: Visst är det bra och praktiskt med viktiga och att enkelt få låna böcker. Kram!
Ditte

Iris

Mysigt med promenad genom vacker julstad! Vad trevligt att kunna umgås med goda vänner, äta god mat och därtill få nya böcker för mörka myskvällar. Kram

Svar: Det var så skönt att promenera, när regnet hade rast. Och härligt att bröja veckan med en så trevlig kväll med god mat, vänner, prat och lån av böcker.
Kramar!
Ditte

Monika

Gud vad trevligt! Säger det igen och igen och igen. När jag blir pensionär så vill jag bli som dig Ditte!!! Du får en verkligen att tänka att man kan göra allt man vill när man är pensionär träffa vänner, resa, umgås med barn och barnbarnen, läsa böcker, gå på spännande promenader, umgås, SEGLA ja allt det där man drömmer om.

Tycker Max vuxit och blivit stor, verkligen vuxit utseendemässigt kanske för att han är den stora killen i rollen som storebror.

Kram!

Svar: Tac du goaste! Pensionärslivet är toppen! Och jag njuter av att än så länge kunna vara aktiv och ha förmånen att göra det jag vill.Och visst har Max blivit stor! Snart fyra år och en klar favorit. Även om lillebror William är en konkurrent. Men Max är Max, världens finaste...Kramar!
Ditte

Veiken

Vem var det som sa att måndagar är tråkiga????
Detta verkar vara allt annat än tråkigt! Vilken härlig måndagskväll! Kramar

Svar: DEt var verkligen jätteroligt och en kanonbra start på veckan.Mer av detta!
Kram!
Ditte

sannas rum

Toodles i julstugan!
Jag har lämnat en liten blogaward/utmaning till dig på min blogg :)
http://www.sannasrum.se/2013/12/blogaward/

Svar: Tackar! Då skall jag se efter! Spännande!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: