Dan före...

    
 Måndagen den 30/12-2013, årets näst sista dag. Undrade rean i morse om jag skulle börja göra någon sammanfattning av året, eller inte. Valde det senare. Det som har hänt, kan jag vare sig påverka, eller göra något åt. Så lika bra att sikta framåt.
Med Max som nattgäst blev det en morgon som började i spelets tecken vid halv niotiden. Alltså dags för mormor Ditte att studsa upp och sätta sig vid ett bord där memoryspelet med Pippitema var förberett. Några omgångar hann vi med före frukost.
Men vad skulle vi göra resten av dagen? Max sysselsätter sig gärna själv och leker med duplo som han bygger båtar, slussar och tunnelbanetåg med. Ibland får jag vara med och vara bro som skall hissas upp och ner.
Kom i alla fall på att jag aldrig varit på bio med Max, så varför vänta med det. Man skall/bör inte skjuta upp saker...
Läste i DN att den nya filmen, Emil & Ida i Lönneberga, en tecknad version, haft premiär på juldagen. En film illustrerad av Björn Berg, design för filmen Per Åhlin och till stor del berättad av fantastiska Astrid Lindgren. I filmen hade också olika skådespelare, både vuxna och barn, talande roller.
Särskilt roligt var det att se filmen på Filmstaden Sergel och i en salong som var förhållandevis stor och med ett ljud som var lämpat för barn.
Det var en jättetrevlig film och med lagom längd, lite drygt en timme. Helt perfekt för för en snart fyraåring och hans mormor.
           
Max konstaterade glatt att vi idag skulle se Emil &Ida, men han såg också reklam för den nya Bamsefilmen som har premiär i mitten av januari. Och visst tyckte han att vi kunde se den också. Klart att vi skall se den..                             
    
Att gå på bio är kul! Visst?
 
Max och jag promenerade efter filmen mot Centralen, han för återresa till Uppsala med sin pappa och jag för att införskaffa tågbiljetter för februaris skidesmester.
Vädret var fortfarande vackert så jag beslöt mig för att promenera hem till Söder genom ett vackert Stockholm, där dagen byts ut mot skymning och mörker redan strax efter klockan 15.
Jag går lugn takt och ler inombords över alla människor som springer fram längs götgatan med kassar i båda händerna och något vilt jagande i blicken.
Undrar så vad de jagar? Kanske är det tid?
 
                                                       
 
 
 
 
 
 
 
 Stockholm den 30/12-2013
                                                             
 
 
TantGlad

Hej vännen. Ja kanske är det tid dom jagar?. Jag tror denna stressiga tid jagar upp oss helt i onödan.
En timme låter ju alldeles lagomt det att se på film hehe. Visst är det mysigt att gå på bio åxo.
Vädret är ju helt fantastiskt just nu då det borde vara flera minusgrader men så är det inte och tack och lov för det. Jag gillar inte kylan.
Åååååå vad fint ni har det i Stockholm och jag tycker värkligen om din stad som är så jättemysig att ströva omkring i. Det är ju bara det att jag är helt vilsen ALLTID då jag kommer till Stockholm, men tur jag har vänner som hittar och är i från uppsala. Så mysigt på sommaren att ströva omkring i gamla stan på all kullersten eller sitta ute och äta på någon reausturang. Sist var jag på " lisa på torget" som var ett mysigt ställe.
Önskar dig ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR nu vännen.
Kraaaam från mig!

Svar: Ja, idag har även Stockholm haft sol. Skönt efter allt regnande. Visst är Stockholm en fin stad och särskilt vår och sommar. Just att sitta ute på caféer och restauranger, strosa omkring och njuta av tillvaron är så behagligt. Lisa på Torget är mysigt och har varit lite av ett inneställe i stan. Kommer du hit i i vår eller sommar tar jag dig jättegärna med på en tur i mina favoritområden, där givetvis Söder ingår.
Och Sundsvall måste och bill jag titta närmare på. Har bara åkt igenom...
Kramar!
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
I går em var jag barnvakt till lilla Astrid under tiden hennes mamma och bröder samt var på bio och såg Sunes sommar. Gustav som blir 7 år den 1/1 hade skrattat högt flera ggr. Oskar som är 4 år hängde inte med på samma sätt.
Jag var slut efter 3 timmar med den lilla damen.Beundrar dig som har Max på övernattningar. Vet inte om jag skulle orka det.
Nu sitter vi och väntar på sambons son som är på väg upp fr Malmö och har låtit meddela att de kommer omkr 24.00.
Har fullt upp i morgon med gäster som kommer i kväll, men som ska bort i morgon kväll, men då kommer min son med familj och firar nyår med oss.
Önskar Dig och Bosse ett gott slut och ett Gott Nytt 2014!
Kram/A-K

Svar: Då har du haft fullt upp idag och kommer att ha det även i morgon. Men sen får du ta lite ledigt....Max är ju väldigt lugn av sig och behöver inte sysselsättas hela tiden. Han leker gärna själv med sina lego/duplo. Men visst leker vi tillsammans också och spelar spel och annat. Men det där är så olika.
Önskar dig och de dina ett gott slut och ett Gott Nytt År!
kramar!
Ditte

Beccus

Oj så vackert det är i Stockholm om vintern! Snö och is saknar vi faktiskt, men det får vänta en stund till :)

Gott nytt år!

Svar: Stockholm finns kvar. Res, lär, njut och jag önskar er det allra bästa. Jag är så glad att få hänga med via din fantastiska blogg. Tack för det! Gott Nytt År!
Ditte

Veiken

Jag önskar dig och din familj ett fantastiskt fint 2014! Nyårskramar!

Svar: Nyårskramar till dig också! Gott Nytt År! Och visst blir det ett bra år?
Ditte

Ama de casa

Skoj att gå på bio :-)

Härliga bilder från en underbar stad :-)

Kram och GOTT NYTT ÅR!

Svar: Kram och Gott Nytt År!Och visst är Stockholm härligt och allra helst i sol och vackert väder.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Stockholm är vackert. Jobbade på Kungsholmen och dess närhet i drygt 20 år. Första jobbet låg i närheten av Kungsholmens kyrka, så det var en liten skön promenad på morgonen från tåget. Blir lite nostalgisk när jag tittar på dina stockholmsbilder. Vilket trevligt biosällskap du har.
Kram

Svar: Perfekt biosällskap. Och filmen var både trevlig och välgjord. Tycker det är så härligt när Astrid själv läser. Och visst är Stockholm vackert, särslilt när vädret är fint. Förstår att du njöt av att promenera till jobbet på Kungsholmen. Mysigt!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: