Åland nästa

    
På väg från Kapellskär, utanför Norrtälje, över Ålands Hav.
Tänk att blåsten vill ut och vina och lufta sig när jag skall ge mig iväg på böljan den blå.
Just nu rullar det ganska bra, men "framåt", alltså vågorna går med båten. Det blåser från sydväst och ca 16m/sek. Alltså kuling! (Kuling börjar vid en vindstyrka på 13.8/13,9 m/sekund. sTorm blir det vid en blåst på 25m/sek)
I högtalaren meddelades just att vi kommer till Mariehamn 10 minuter innan utsatt tid.
 Vi har ju medvind...Skönt att resan inte tar mer än drygt två timmar idag.
Det är liksom inget nöje att röra sig från bordet där vi sitter med tanke på gungeligunget. Man förefaller ostadig redan  efter  att ha intagit ett glas vatten.
Är glad att vi inte bokat något att äta vare sig i à la carten eller julbord. Tror nog vi får tillräckligt med mat under julhelgen i alla fall.
Är inte så där jätteförtjust i just julmat, men är det jul så får man väl bjuda till lite. Med tonvikt både på lite mat och att bjuda till.
Finns så mycket annat än julmat som passar bättre för mig.
Men lite skinka, Jansson, lax, köttbullar och sill, samt en fräsch sallad skall nog orkas med.
Skall se om jag i morgon kan hitta oss en hummer och lite färska räkor som kom bra komplement till julmaten.
Det går inte att ladda upp några nya bilder nu på båten, segt internet, men en gammal havsbild från Spanien får bli bra.
(Det var för övrigt mörkt redan när färjan la ut från Kapellskär så några skärgårdsbilder kunde det ändå inte bli.)
 
Medelhavet höll sig i shack denna decemberdag då fotona togs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Veiken

Det är nog lite fel på mig, men jag gillar när det gungar på stora vida havet, om det inte är orkan förstås! Jag önskar er en fantastiskt fin Jul på Åland! PS: Jag hoppas att du får tag på både hummer och räkor! Kramar

Svar: Nja, havet gillar jag, men mör mycket gung kan jag avstå. Men idag var det ändå ok. Kort resa dessutom.Nu har vu gjort herr Jansson och i morgon lyckas vi nog med både hummern och räkorna. Men inte är det som på västkusten inte...
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Jag är tvärt emot Veiken i detta fall. Fasen, jag blev nästan sjösjuk av att bara läsa... :-)

Ha nu en riktigt GOD JUL där på Åland!

Svar: Tack! Ja, det bli nog bra. Ingen snö... Mariehamn är ju en liten stad, ca 12000 invånare, så det är lätt att spatsera runt här. Men inte mycket att se så här på vintern. Trevligt kan det vara ändå.Önskar er också en riktigt God Jul!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Jag avskyr när det gungar :) Värre när man blir äldre också eftersom man är yr ändå :) Modigt att åka. Ha det så bra / Kram P ♥

Svar: Tack! Och det var ingen större fara. Höll mig till min stol och mitt bord. Ha det så bra ni också med J och I på besök . Mysigt! Kram!
Ditte

Mats

Hej Ditte, om det blåste lika mycket som det gjorde i lilla sandviken i går så förstår jag att du gick lite ostadigt på båten :) bilder från torre piggar alltid upp.. God jul på er:) önskar Mats och Marielouise

Svar: Ja, det blåste ordentligt på Ålands Hav, men resan går ju ganska fort och man är inte utomskärs mer än drygt en timme. Skönt.Och Torrebilder med hav och sol, visst piggar de upp i mörkret.
Ha det gott!
Bosse hälsar!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Fy för att åka båt även om den är stor när det blåser. Håller med Ama där.
Hoppas Du och Bosse får trevliga dagar på Åland.
Önskar er en riktigt God Jul.
Kram/A-K

Svar: Skönt att turen över bara tog två timmar. Och jag satt ner vid vårt bord. Åland möter med en del moln, men inget regn. Bra så!
Hoppas du och de dina får en fin jul.
Vi hörs!
Kramar!
Bosse hälsar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: