Vi puttrar på

    
Vi funderade i det längsta om vi skulle ge oss ut på sjön idag eller inte. Men varför stanna hemma bara för att vädret möjligen kunde tänkas bli ostadigt.
Vi har regnkläder och en båt som inte läcker, så varför inte prova.
Om det skulle bli segling av, det vet man inte alltid på förhand. Vindarna har en tendens att ändra sig bara så där hux, flux.
Vi hade visserligen räknat med västliga vindar och tänkte oss norrut i skärgården. Men några västliga vindar blev det inte alls. Om man nu ens kan tala om vindar när det blåser 2m/sek.
Tur att vi har med oss en kinesisk, trogen vän. Vår lilla utombordsmotor.
Han eller kanske det är en hon, jag vet inte, fick i alla fall jobba på i drygt fyra timmar. För det var den tid det tog oss att med en hastighet av ca 5 knop förflytta oss upp mot Lingonskär. Om namnet låter bekant, så var vi här  även under midsommarhelgen.
Lingonskär ligger alltså en bit norr ut från vår hemmahamn, Saltsjö Duvnäs.  Vi passerade Vaxholm efter drygt en och en halv timmes gång  och fortsatte förbi ön Grinda, ett populärt utflyktsmål för många, både Stockholmsbor och turister.
Och efter ytterligare någon timme var vi framme. Ankring på redden kändes bra, eftersom "våra klippor" var upptagna av andra båtar. Men kanske åker de hem i morgon....
Molnen har under dagen stundtals varit mörka men nu i kväll sliner solen på oss från en klarblå himmen. Jättemysigt!
Middagen står snart på bordet; fläskfilé med kantarellsås, potatisgratäng och sallad.
Och jag är säker på att vi får en vacker kväll.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: