Vaxholm, fint utflyktsmål

    
 Det har sedan lång tid tillbaka varit lite av en tradition att varje sommar minst en gång, och helst två, ta en tur till Vaxholm. Att äta en bit mat på Waxholms hotell är alltid trevligt men lika trevligt är det att ta sig en promenad bort till Hembygdsgården och äta eller fika där. Vad jag förstått så finns hembygdsgården nu med i alla guideböcker över Stockholm och tiristinvasionen var stor. Men å andra sidan finns det alltid sittplatser i den vackra trädgården eller på någon av verandorna.
 
Vi tittade en stund på Vaxholmsbåtarna och i gästhamnen innan vi promenerade längs vattnet och bort till Norrhamnen och Hembygdsgården. Glasskön både i och utanför glasskiosken vid hotellet var lika välbesökt idag som alla andra sommardagar. Men vi hoppade glassen till förmån för andra godsaker.
Man orkar inte med allt...
 
Hembygdsgården har rejält med utrymme för sina gäster, både i trädgården framför och bakom huset. I byggnaden finns också ett litet Vaxholmsmuseum, där det är väl värt att ta sig en titt.
 
Gott om plats och mysigt även i den bakre trädgården. Och utsikt över vattnet har man över allt.
 
Mitt emot Hembygdsgården finns en liten badplats, för den som känner för ett dipp.
Och där bakom finns ett fint utsiktsberg, mysigt att sitta där uppe och äta medhavd picknick.
 
   Är man eller blir man hungrig så finns det på Hembygdsgården några olika sallader (räk och kyckling) Vaxholmsströmming och potatismos, rökt lax med dillstuvad potatis och ett par pajer att välja på. Smörgåsutbudet är stort och infinner sig sötsuget så finns det ett kakbord som är rejält tilltaget. (Skulle man vara sugen på ett glas vi eller en öl så finns det också.)
    
  
Maken bestämde sig för en smörgås med Vaxholmsströmming( god) och en bakelse. (Vi delade på den...) Och själv beställde jag rökt lax med dillstuvad potatis, alldeles lagom och gott.
                                                                                              
                                                              
Mycket gott att välja på.
 
Helt perfekt att tillbringa någon timme på Hembygdsgårdens verandan
och så nära vattnet att jag kunde doppa i fötterna...
 
 Innan vi lämnade Vaxholm för den här gången gick en sväng längs vattnet bakom Hembygdsgården och satte oss på den klippa där vi en gång för många år sedan hade vår första picknick tillsammans.
 
Kanske är det allra mysigast att ta en Vaxholmsbåt hit ut ( det är Vaxholmsbolaget som kör dem och de fortsätter förstås också längre  ut i skärgården) Resan med båt från Stockholm tar ca en timme. Buss är ett annat alternativ, SLs "accesskort" gäller. Att ta bilen hit från stan är också ett alternativ, men det är ont om parkeringsplatser så här i sommartider.
Att bara strosa runt i Vaxholm bland alla de gamla trähusen är också mysigt och över allt finns närheten till havet (nåja, bräckt vatten...)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                         
 
 
 
                                                                                  
 
 
 
 
Malin

ÅÅ vad mysigt med Waxholm. Försöker också ta mig dit en gång varje sommar, men i år hanns det tyvärr inte med. Än är väl inte sommaren slut dock :)

Svar: Nej då, sommaren är kvar åtminstone hela augusti. Kanske kan du få några timmar över? Och september är också en bra utflyktsmånad till Vaxholm....Och besök gärna Hembygdsgården, jättetrevligt.
Ditte

Freedomtravel

Vaxholm är fint, och förstås extra fint att åka dit med båt. Vi hade en sommaravslutning med jobbet på hotellet en gång. Har besökt campingen också.

Svar: Vaxholm ligger ju så nära, men det är lätt att glömma bort att det är ett fint utflyktsmål. Finns ju så många i Stockholmstrakten.
Ditte

TantGlad

Ååååå vad vackert det ser ut och somrigt i Vaxholm. Härliga bilder du bjuder oss på!

Svar: Tack! Och visst känns det extra somrigt med ett besök i Vaxholm och att strosa runt och vara lite turist.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: