Utsikt från sittbrunnen

    
Att befinna sig i båtens sittbrunn och ta del av det skådespel som sker runt om är verkligen både njutbart och (oftast) av stort underhållningsvärde. Jag har försökt att komma framåt i min bok, men det går några sidor och sedan tittar jag upp och ögonen fastnar på något helt annat än texten.
Och det är en väldigt bra bok som jag läser; Morgon i Jenin av Susan Abulhawa. Jag har läst den en gång tidigare men ville gärna läsa om den...Boken handlar om en palestinsk familjs öde i staten Israel. "Boken ger en levand beskrivning av samtidens våld i Mellanöstern och en hyllning till den starka kärlek som får släkten att hålla ihop under fyra generationer trots svåra förluster och umbäranden."
Men jag får fortsätta läsa den när jag kommer hem i morgon.
 
Vi har inte seglat idag utan bara  legat i vår vik och "vilat oss i form", med anda ord bara haft det bra i det vackra vädret. Men här finns mycket att se, både vad gäller fågelliv, båtliv och givetvis de vackra omgivingarna.
Något bad i det 16 gradiga vattnet har det inte blivit. Den rätta känslan har inte infunnit sig. Ännu!
Så jag fortsätter att blicka utåt från min plats i sittbrunnen.
 
 
(Linor torkas efter att ha blivit blöta i regnet för några dagar sedan.)
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                             
 
 
Malin

Härligt ni verkar ha det och vackra bilder!
Tack för boktipset, får nog ta och införskaffa den boken

Svar: Vi har det jättefint! Men idag helt vindstilla så den lilla motorn får jobba på. Och boken! Köp den! Ha det bra!
Ditte

Freedomtravel

Vackra bilder! Det är en bra bok, men när det är så mycket intryck runt omkring blir man ju uppdylld av det! Lättare att läsa när man sitter i en tråkig miljö där det inte händer så mycket ;)
Vi badar varje dag, men här inne i marinan är nog helt andra temperaturer. Säkert över 20 grader i alla fall.

Svar: Förstår att ni har det toppen i ert nya boende och med vattnet alldeles bredvid. Så mysigt! TRor nog att Mälaren håller drygt 20 grader, skall prova någon dag.Och boken får jag ta tag i hemma.
Stockholms skärgård är så fin och vi trivs bra med att upptäcka den. Vi återkommer också gärna till några av våra smultronställen.
Men över allt är det mycket att se...
Ditte

Veiken

Ljuvliga sommarbilder! :)
Jättekul att du hittade in till mig via Freedom Travel. Visst är det Mabel på bilderna. Vi brukar träffas lite då och då när dom är i Sverige. Nu åker hon snart tillbaka till sitt kära Thailand.
Ja förstår att ni har varit i Ban Phe. Var bodde ni då? Ha det så gott!

Svar: Tack! Vilket sammanträffande! Vad roligt! VI hyr av Mabel och Lasse och har gjort det i flera år. Hon och Lasse är så fantastiska! Bäst har vi tyckt det varit på Beach Park men även där Mabel och Lasse bor, Kap Creative, är jättefint.Ha det gott du också! Och jag fortsätter att titta in hos dig på bloggen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: