Trendigt!

    
I vår och sommar när vi varit ute med båten så har jag sett att nästan alla båtar, större och mindre, har en gummijolle med en liten motor med sig på släp.
Och är inte jollen på släp, så hissas både den och dess motor ombord på "moderfartyget".
Vi har ingen gummijolle med motor, ingen jolle alls...
Så trendiga är vi inte.
 
I övrigt har jag också sett att många båtar, de mer modernare typerna, från de mindre till de större, har gott om elektronisk utrustning ombord för diverse användningsområden. På större eller mindre tvskärmar kan man se allt och detta kontrolleras via en liten dosa som hängs runt halsen. Jättefiffigt! Men något liknande har inte vi.
  Visst  vore det nog praktiskt med lite elektriska finesser?
Har nu för att närma mig trendigheten en aning laddat ner ett par "appar" med sjökort i telefonen.  Måste hänga med lite. Och skall jag använda dessa måste jag se till att telefonen är ordentligt laddad. Men vi har vanliga sjökort i papper som flitigt används. Och ingen extra laddning behövs.
 
De flesta segelbåtar, även de mindre, har numer också en rullfock. Det är ett försegel som rullas in i förstaget och man behöver inte vara på däck för att rulla ut det. Mycket praktiskt, för man kan själv avgöra hur mycket  segel man vill rulla ut, alltefter hur det blåser.
Så rullfock har vi funderingar på och kanske blir det en sådan till nästa sommar.
 Å andra sidan är vår båt lite till åren kommen, 37 år och har fortfarande kvar sin charm, men viss uppiffning kan behövas.
För båtar gäller dessutom inte något bäst före datum, så vi får väl se vad vår gamla Maxie utrustas med så småningom. Vi vill ju inte att hon skall känna sig alltför otrendig.
Och vad gäller själva seglingen klarar sig Maxie  utmärkt. Bara det blåser! Åt rätt håll förstås.....
 
 
 Här i viken har alla båtar gummijollar på släp.
 
 Och det körs fram och tillbaka.
 
 Hela familjen är med på turen.
 
 Kanske blir det napp?
 
 Vår otrendiga Maxie är en fin och trogen vän.
 
 
 
Katarina

Skönt att du är till största del är befriad från trendigheter.
Jag tycker Maxie är jättefin och charmig. Helt klart en personlighet.
Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: