Sjön drar!

    
Vi har i några dagar varit beredda på att ge oss ut med båten, kanske den sista segelturen för den här säsongen. Vädret i veckan har varit fantastiskt fint, men just då har vi haft annat att göra än att vara på sjön. Det blir så ibland.
Vare sig i går eller idag har vädret  känts lockande för att ge sig ut. 
 I dag tog vi oss i alla fall en tur ner till båthamnen för att se till den kära båten och insupa lite båtatmosfär och det var många båtar som låg vid bryggorna. Säkert tänker många andra båtägare som vi.
Sommaren har ju varit  jättefin och vi har verkligen varit ute på sjön en hel del. Tror att det hitintills är 37 dagar, så är vi väldigt nöjda. Och bara vid två tillfällen har det regnat; en eftermiddag i juni och en eftermiddag i augusti när vi var på väg hem till Saltsjö Duvnäs.
Hoppas nu på att morgondagen skall bjuda på åtminstone uppehåll och lite blåst, för ut på sjön vill vi.
Och helst segla!
 
 
Även i hamnen, på andra sidan viken, ligger många båtar inne. Inte alls oävet att ha sin båt just där man bor.
Vi har det också bra med bara 15 minuters bilresa för att komma till båten. Och har man inte bil så går det buss.
 
Vår brygga och alla båtar är på plats.
 
I övrigt har maken och jag ägnat dagen åt att köpa och installera en ny skrivare. Den gamla hade gjort sitt efter mer än 10 år i tjänst hos oss och nu står en trevlig Canon, med scanner och kopiator, installerad och klar. Skrivaren var verkligen välkommen!
Särskilt stolt är jag över att jag har installerat den och den fungerar helt perfekt. Dock kvarstår det att ansluta den trådlöst till min Mac, men det blir i morgon. ( I vanliga fall brukar jag sucka, titta mig omkring om det är något mer tekniskt/praktiskt som skall utföras och jag ber skyndsamt maken om hjälp. Men alltså inte idag.)
 
 
Det är riktigt skönt att inte bara tänka på det som skall göras eller införskaffas utan att också få det gjort. Eller hur? En sak mindre på min "att göra lista".
 
Marja

Vad duktig du var som klarade av att installera skrivaren. Jag har också en gammal skrivare med allt i ett, som fungerar bra, men som är väldigt stor och åbäkig. Jag kan i och för sig skriva ut foton på den också... kanske därför den är stor. Nåja, så länge den fungerar får den hänga med. Hoppas ni kommer er ut på en sista seglats. Kram

Svar: Kändes riktigt bra att få till det utan hjälp. Jodå, nu är vi ute och seglar. Märks att säsongen är på upphällning för i viekn där vi ligger är det bara fem båtar. Under sommaren kunde det vara ett 50 tal. Men då låg vi för ankar, vill ju inte ha det så trångt!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: