"Och färgen var blå..."

    
Underbart väder! Blå himmel, blått hav och härlig segling i Stockholms södra skärgård. En sån där dag som jag kommer att minnas. (Hörde att Stockholm hade +29 grader...)
Inte så friska vindar, men tillräckligt för att vi skulle kunna segla. Och bråttom har vi inte.
För oss är det inte målet som är det viktigaste; alltså att snabbt ta sig från punkt A till B. Då hade vi skaffat en motorbåt.  Vi tycker att både tjusningen och njutningen med en liten segelbåt är att tyst ta sig fram och uppleva att vara nära naturen. ( För min del vill jag fortfarande inte uppleva fästingar. Där går gränsen.)
Hitintills i sommar när vi varit ute så har det inte varit så mycket till vind och ibland har det varit helt stiltje och vi har tvingats att gå för motor. Men så fort det varit möjligt har seglen kommit upp och känslan av att glida fram över vattnet är rogivande.
Visserligen får man hela tiden vara på sin vakt, för rätt som det är kan vinden byta riktning och bommen kommer då  farandes snabbt som attan. Vill till att akta huvudet och kroppen...
Och sedan får man se upp för Waxholmsbåtar som kör snabbt och tar upp mycket svall, liksom en hel del "fridförstörare", bullrande båtar med stora motorer, som kör nära och fort och som också ger en hel del svall.
Men lite utmaningar är bara bra att få.
 
 
 
 
 
 
 
 
Freedomtravel

Ser härligt ut! Och kan verkligen hålla med om att det ofta inte är målet som är viktigast med en resa. Det var också därför vi skaffade husbil. När man flyger ska man bara frsm. När man reser med bilen får man alla upplevelserna längs vägen. Och med båt måste det ju ännu mer vara så! Då vill man ju ännu mer njuta av naturen längs vägen!

Svar: Så, slutsatsen blir att husbilen och båten ger oss en bra kombo, men på olika sätt.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: