En bedrift!

    
Vi pysslar om båten lite där den ligger i viken. Maken bestämmer sig för att försköna "flaggspelet" ( flaggan och dess lilla stång m.m. kallas så)  på båten. Han skulle inte sy ny flagga eller så utan skrapa själva trästången där flaggan sätts upp och sedan olja in den. Han satt länge i land med sitt skrapande och inoljande. Men när tredje inoljningen skulle ske satte han själva trästången i hållaren i akter på båten för att torka.
Bra så! Men när en viss finjustering skulle ske i inoljandet, så hoppade trästången ur sitt fäste och hamnade i vattnet. Jaha! Maken försökte fiska upp den med båtshaken. Bra försök, men båtshaken var för kort. Tyvärr!
Vi räknade ut att den borde flyta i land tvärs över viken och att vi där skulle kunna hämta den.
Men! Jag har ju tagit mig ett snabbdopp vid ett tillfälle tidigare i sommar och efter viss tvekan så krängde jag av mig kläderna och klev i. VIa badstegen Att hoppa i föll mig aldrig in.
Och efter några simtag hade jag räddat den skrapade och inoljade trästången.
 
Båten ligger lugnt i viken och maken har just satt flaggspelet (stången) på plats för ny inoljning.
 
Efter viss tvekan är jag i vattnet och räddar tråstången.
 
Någon längre badning blev det inte. Vattentemperatuuren var 17 grader.
 
Och här är det nyslipade och nyoljade  flaggspelet på plats.
 
 
Anna G

Heja Ditte frisk humör : )
och så klart Bosse som gjort så fint....
Må gott
syns snart
kram

Ditte

Ja, friskt humör har jag och friskt var det i vattnet...
Skall bli så roligt att ses! Välkommen! Vi längtar efter dig!
Kramar!

Freedomtravel

Bra jobbat! Jag bara väntar på att vi ska tappa något... ;)

Svar: Det är lätt hänt....Men en båtshake, modell längre. är en bra början, fram för allt när det börjar bli riktigt kallt i vattnet. Kanske en lite gummijolle också. Men ni klarar er kanske med åror till den...
Ditte

HH

Nu blev jag djupt imponerad. Du är snart en riktig sjöman, tjohoo!

Svar: Visst tar jag mig! Bad i havet här hemma två ggr i sommar. Men jag får nog lära mig ett och annat vad gäller sjömanslivet. Maken tycker jag är onödigt orolig för att han skall få bommen i huvudet. Kramar!
Ditte

Marja

Duktigt av dig! Lite drama måste man ju alltid ha på vägen, eller hur? Ni verkar ha det riktigt fint och fantastiskt fina bilder har du bjudit på i de senaste inläggen. Kramar

Svar: Tack, vi har det jättebra även om livet på båten och sjön inte är som hemma. Men det är mysigt att leva så nära naturen som båtlivet innebär. Utom fästningarna förstås...där går en gräns. Och det finns fler. Roligt att du tycker om bilderna för många blir tagna väldigt spontant och är tämligen oredigerade. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: