Jag hann inte räkna dem alla...

    
Ännu en av dessa härliga sensommardagar och vi kände en inre maning att ta oss ut på en långpromenad. Och för att göra det enkelt så blev det en runda i stort sett runt Södermalm och längs vattnet förstås.
Jag har ju gått här många gånger men inte tidigars tänkt på alla restauranger/barer och caféer som finns i dessa omgivningar. Södermalm måste nog inneha rekordet vad gäller mat och dryckesställen i Stockholm. 
Mellan Hammarbyslussen, längs Årstaviken, förbi Liljeholmsbron och längs hela SöderMälarstrand hade vi räknat till 25 ställen där något ätbart och dryck kunde fås. Vidare från Slussen, Götgatan och hem började jag tappa räkningen men vet att jag passerade 26 när jag kom till Medborgarplatsen. Och därifrån och hem finns det uppskatningsvis lika många till.
Troligen har jag också missat några...
Och detta var bara vad jag räknat till på den här sträckan.
Hornsgatan, området kring det restaurerade Hornstull, Mariatorget och hela Söder i övrigt har ju också mängder av restauranger, vinbarer och caféer att stoltsera med.
 
 
 Alldeles vid vattnet, nedanför Eriksdalsbadet ligger restaurang Nyfiken, där man själv får grilla sin mat. Även andra rätter finns. Årstavikens Segelsällskap erbjuder maclor och lättare rätter och man sitter på verandor vid vattnet. Båda ställena kan rekommenderas! Lugnt  och fjärran från storstadens brus.
 
 Det tidigare "Reggiecaféet". NU låter inga raspiga skivor med reggiemusik här längre, men trevligt att ta en fika  och slå sig ner i en solstol på bryggan. (Ingår i kaffet.) Och utsikten är perfekt!
          
                         Många barer, caféer och vandrarhem finns på båtarna längs Söder Mälarstrand.
Verkade som den här här mås/trut ungen har  svårt att bestämma sig för vilken båt den vill prova.
 
Restaurang Flyt vid Mälartorget i Gamla Stan, trevligt ställe det också. Syns fint från Slussen. Och många köper picknick och intar den vid vattnet. Mycket att titta på här också, men mer buller från bilar och bussar.
 
 Längs hela Götgatan är det proppat med restauranger/barer och caféer och många som letade lediga bord.
                                                                                           
 Glassbutiken StikkiNikki på Götgatan är helt klart värt ett stopp,
suverän glass som är hemgjord och utan tillsatser eller kemikalier.
                                                          
                                                                               
 Fullt på Medborgarplatsens barer och även hemma på vår kaj var det som vanligt trångt på Thailboat.
                                                                                      
 
       
 Kanske bäst att påpeka att detta inlägg inte på något sätt är sponsrat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                            
 
 
                                                                                             
 
TantGlad

Härliga och trevliga bilder i jättemysiga miljöer.
Ha en jättefin söndag nu!
Kram.

Svar: Tack! Och en fin söndag ser det ut att bli. Verkligen! Kanske blir det en tur till Vitabergsparken på eftermiddagen för att lyssna och se Rickard Wolff. Söder är verkligen mysigt och med många gröna "lungor" inbäddade i stadsmiljön.Önskar dig också en härlig dag!
Ditte

Marja

Min dotter och hennes före detta man drev cafét som ägs av Åstavikens segelsällskap i 2-3 år för 15 år sedan. Det är ju bara i gång under sommaren. Johanna bakade kanelbullar och chokladrutor på morgonen och det 'hembakta' fikat var väldigt populärt. Många dagar har jag suttit där nere vid vattnet och emellanåt hjälpt till att ta in disk och torka bord. :) Kramar

Svar: Vad roligt! Här går jag ofta förbi och ibland blir det något ät eller drickbart här. Gillar att sitta vid vattnet och filosofera.kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: