Behagligt!

    
Natten tillbringade vi på redden. Vår klippa, nåja, den klippa där vi tycker det är bäst att ligga vid var upptagen. Men efter frukost i morse drog sig de andra båtarna i väg och vi kunde ta "vår klippa" i besittning.
Vi stannar här en natt till och njuter av båtlivet och stillheten. Sedan får vi se vad som händer.
för här ute infinner sig nästan ett meditativt tillstånd och hjärnan rensas, vilket är ganska behagligt.
Att titta på naturen, höra träden susa och vågorna klucka, läsa, lösa korsord, prata och lyssna på radion är det jag ägnar mig åt. Mer behövs inte. Ibland är det skönt att inte göra något alls. Riktigt behagligt! Men bara ibland;
för jag gillar ju också tillvaron i stan där mycket händer och utbudet av aktiviteter är stort.
Kanske är det kontrasterna som ger en extra dimension.
(Sedan får man förstås inte glömma bort att en viktig del av båtlivet är maten och gärna med ett gott glas vin därtill.)
 
Lördag kväll, så vackert och stilla.
 
 
 
Nu så är vi på plats! Och med två tagna fästingsprutor så är jag beredd att ge mig ut och leta efter både kantareller och blåbär. Eftersom vi såg en rävunfe i går så får vi hålla ögnonen öppna. Kanske finns det fler.
I fågelväg har vi sett tre havsörnar och lyckades fånga dem på bild. Men med andra kameran...
 
Spännande molnformationer. Men än så länge ser vi mest blått...
sannas rum

Åh vad mysigt :)

Svar: Ja, vi har det toppen. Dock en rejäl störtskurs kväll och lite åska och det gillar jag inte.
Ditte

Lena

Det var nog första gången jag sett dig skriva att "det är så skönt att göra ingenting." Är van vid att läsa om allt du gör varenda dag. Något som jag beundrar dig så för. Vad skönt det är att du kan tycka att bägge sakerna är tillfredställande. Nu beundrar jag dig ännu mer. Stor kram både till dig och B från Lena

Svar: Tack du goaste! Tror det är omväxlingen mellan fet mer aktiva och det mer passiva livet vid någon ö eller i en havsvik som känns så bra. Och känslan av att just inte ha något på gång. Skönt att bara vara...Kramar!!
Ditte

Monika

Jag tror det är precis som du skriver att det är kontrasterna. När jag är på en plats när jag är stressad och liknande är jag i båten och tar det lugnt precis som du skriver kluckande speciellt på morgonen när man vaknar kikar ut där jag i mitt mentala när jag är stressad och det fungerar för mig. För mig är det mest frustrerande att jag inte kan vara där fysiskt någon gång längre jag återvänder till barndomsminnen upp till jag var 20 år och kan inte återuppleva det på samma sätt. Oh vad härligt Ditte -du är på bästa stället i världen i segelbåten!

kram /monika

Svar: Jag trivs verkligen här och det är så himla roligt att läsa att du också gillar det här båt och skärgårdslivet. Det är ju ganska annorlunda mot det liv jag lever hemma. Bekvämligheter bl.a. men det är också skönt att inte ha tv och internet i obegränsad skala. Ha det bra! Och njut extra av bebis och minnena från Budapest. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: