Skön fredag...

    
 En skön fredag har det varit, med vackert sommarväder, en del hemmafix och lättsam balkongtillvaro. I och för sig har hela veckan varit skön och behaglig, på alla sätt. Verkliligen! Men idag var det skönt att kunna kombinera det mer praktiska med det lättsamma.
Kunde med lätthet konstatera att det inte varit många timmar jag varit hemma den senaste veckan, utan i stället varit helturist i Stockholm tillsammans med Anna och delvis Ninni, "goa vänner".
Fram på eftermiddagen blev det i alla fall en vända ut, en liten blomshoppingtur.
 
Den mest intensiva värmen har nog passerat för i sommar och förhoppningsvis kan blommorna, både de gamla och de nyinköpta, åter samlas i fönstren.
Från mitten av juni till mitten av augusti ligger solen på här i lägenheten och har då har sol från tidig morgon till sen kväll, så under den tiden är det mest pelargoner som trivs både ute och inne. DE gillar ju verkligen sol, ju mer desto bättre.
Men nu så; gamla orkidéer, mina favoritblommor har fått komma tillbaka till fönstren och idag fick de en ny kamrat. Blombeståndet utökades med en vacker, rosa hortensia och ett gäng trevliga gladiolus.  Och jag antar att de uppskattar sjöutsikten...
Kvällen är fin och en bra avslutning blir att inta middag på balkongen och titta på folk och båtlivet lite från ovan, från balkongen.
 
 
 
                                                                                                                 
 
Att sitta en stund på balkongen är mysigt och det är roligt att se vad hur arbetet på husbåtarna längs kajen fortskrider. Flera båtar håller på att restaureras och andra är "klara", åtminstone i stora drag.
 
                                       
 Husbåten nedanför hos oss har har mängder av växter på sitt däck och de pysslas om med varsamma händer.
 
                  
 Att se vad som händer i Slussen är alltid roligt....
                                                                                       
- och likaså att titta på sightseeingbåtarna med turister som passerar från tidig förmiddag till kväll.
 
 
 
     
 
 
                                    
 
 
Marja

Gladiolus brukar jag alltid köpa till min dotter Johanna när jag är i Stockholm. Jag har till och med köpt en hög vas bara för dem. De brukar inte finnas i blombutikerna här uppe.
Ni behöver ju ingen TV då ni har full underhållning när ni sitter ute på balkongen.:)
Ha en skön helg. Kramar

Svar: Inser att jag också behöver en högre vas till gladiolusen. Hade en Uppsala Ekebyvas som var hög, men den sålde jag på auktion. Hade ärvt den av föräldrarna men den blev aldrig en favorit. Önskar dig en fin helg! Kram!
Ditte

Emelie Petersson

Åh, vilka härliga och fräscha bilder.
Älskar Orkidén, Hortensian och Gladiolerna :-)

Svar: Tack! Och visst är det så att lite blommor piggar upp!
Ditte

Freedomtravel

Ni har ju verkligen också nära till vattnet, och där händer det ju en del! Mysigt med blommorna! Vet du om folk bor året runt på de där husbåtarna?

Svar: Jodå, det bor folk på de flesta båtarna. Några av båtarna håller på att reataureras, men på de flesta bor det folk året om. Både här och på Söder Mälarstrand har båtarna kommunalt vatten och avlopp. Och vad gäller sopor finns det i närheten flera "stationer". Håller helt med om att närheten till vattnet är toppen och ni bor ju på vattnet. Härligt!
Ditte

sannas rum

Åh jag måste också köpa lite fina blommor till hemmet, synd bara att jag är SÄMST på att ta hand om dem ;P haha. Och Roberto har absolut ingen som helst koll på sådana saker så han skulle aldrig vattna eller byta vatten :P

Svar: Orkidéer är bra och väldigt tåliga. Behöver lite vatten, ett par matskedar i veckan. Kanske något för er?
Ditte

sannas rum

Ja, det är nog något för oss! Jag får kolla på detta :) Orkidéer är ju så otroligt fina också :)

Svar: Både fina och lättskötta!Men de skall inte sommar och sen vår stå i direkt starkt solljus. Lycka till!
Ditte

Freedomtravel

Tack för info om husbåtarna! Lite kul att höra hur det funkar på andra ställen!

Svar: Ni har det säkert mer bekvämt vad gäller vissa saker som parkering, förvaring m.m. Men vad jag förstått så finns el och avlopp för de båtar som är registrerade och ligger vid Norra Hammarbyhamnen och Söder Mälarstrand. Men husbåtarna här måste kunna förflyttas och vara besikiigade enl. vissa regler.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: