Full fart!

    
I stort sett bjöd gårdagen på ackert väder och inte var det mycket till blåst heller. Vi låg väl skyddade vid vår klippa och till och med jag vågade mig en vända i land på lite upptäcksfärd. Rädslan för fästingar finns kvar, men har munskat i takt med vaccinationen mot TBE.
Fram på kvällskvisten kom regnet och det regnade ordentligt. DEt kom även ett par rejäla åskknallar med tillhörande blixtar. Men så mycket mer blev det inte.
Regnet fortsatte av och till under natten, men i morse var det vackert igen.
Detta är första gången sedan vi sjösatte båten som vi haft regn då vi varit ute. Så inte mycket att klaga på.
 
 
Sen söndag eftermiddag på Lingonskär. Mysigt berg högt över havet och med bra utsikt.
 
Vare sig blåst eller regn. Ännu!
 
I morsen gav vi oss iväg strax efter klockan 7 så frukosten intogs seglandes ute på Kanholmsfjärden. Och idag gick det att segla! Det blåste 8m/sekund närvi började och sedan tilltog blåsten. Så undan gick det!
Efter Kanholmsfjärden hade vi Nämdöfjärden framför oss, men eftersom vi då bytt riktning fick vi rejäl motvind. Lika bra att ta ner seglen.
Och i höjd med Stavsnäs, när vi såg att blåsten tilltog och vågorna blev högre, gick vi in i en vik vid Runmarö, Norrviken. (Näsudden) och bestämde oss för att tillbringa resten av dagen här. Även natten om så skulle behövas.
Vår duktiga, flitiga och tappra kinesiska utombordsmotor kan nog inte utsättas för hur mycket som helst. Inte i motvind i alla fall.
Just nu blåser det 12m/sek ute på Nämdöfjärden och vi ligger kvar här i viken i natt.
Rätt som det är tittar solen i alla fall fram och avlöser regnskurarna. Alltid något!
Att det blåser är i sig inga problem och helt nödvändigt om man skall segla. Men det vill till att vindarna blåser från rätt håll.
Och kan vi inte segla vidare i morgon så får vi leka motorbåt.
Nu blir det till att vila sig i form med att  läsa, lyssna på radion, titta på molnen, se gäddorna i vassen och ge änderna en och annan munsbit. Inte alltför ansträngande!
Det är ju trots allt semester!
 
Kanholmsfjärden i morse klockan 8.
 
 Det går undan! Tror vi kom upp i 7 knop och så mycket fortare går nog inte vår lilla Maxie
även om det skulle blåsa ännu mer. Vi var nästan ensamma ute på fjärden, förutom en och annan Vaxholmsbåt och några stora finlandsfärjor. Kanske är semestrarna slut för många?
Katarina

Jätteroligt med dina inlägg som är roliga och omväxlande att läsa.Har skrivit det förr. Fina bilder kryddar det hela ännu mer.
Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: