Fortfarande sommar...

    
Tror, eller har snarare fått för mig, att jag måste skynda på att utnyttja de vackra dagarna som även augusti bjuder på. Det är fortfarande sommar och jag gläds åt att tämligen fritt förfoga över min tid. Absolut ett av plussen med att vara pensionär. 
Vet ju att tiden går så fort och snart står gubben höst och knackar på. I och för sig har även hösten sin tjusning, men med hösten kommer även mörkret och det är jag mindre förtjust i.
Så vad passade bättre idag än att tillbringa ett par timmar ute i solen tillsammans med väninnan Inger och det på Kafé Himlavalvet i Observatorielunden.
Högt upp, med härlig utsikt över östra Stockholm  är detta ett perfekt lunch/fika och lättare middagsställe. Rekommenderas! (Och även prisvänligt!)
Skulle vädret inte vara utomhusvänligt är det även trevligt att sitta inomhus. Och så vitt jag vet är Kafé Himlavalvet öppet hela året.
Vasastan, trakterna kring Odenplan, är ju lite av mina tidigare hemtrakter, bodde där mellan 2002 och 2004. Och det är alltid roligt att ta sig en tur tillbaka dit, både tanke/minnesmässigt och rent fysiskt.
Men numer är det ju Söder som känns mest hemma och dit blev det en skön promenad i det sköna sommarvädret.
 
 
Sveavägen och längre bort syns gasklockorna i Hjorthagen.
 
                                Det finns alltid tre "dagens" att välja på och därutöver ett några fräscha sallader samt ett stort utbud av nygjorda smörgåsar. En hel del kaffebröd, plus goda våfflor finns också.
             Skulle man vara sugen på ett glas vin eller öl, så serveras det också.
                            
Jag beställde en fräsch räksallad och här var det inga "burkräkor" som låg på tallriken.
 
                               
                                                                                        
 

 
 
 
 
 
Freedomtravel

Det är lite roligt att söder, Vasastan och Solna känns lite hemma för dig! Jag bodde i Vasastan (St Eriksgatan) ca 8 år, flyttade sedan till Sumpan och nu till Solna. Och så har jag ju jobbat på söder (Medis) i sex år... :)

Svar: Lite roligt att vi rör/rört oss i samma bostadsområden. I Sumpan har jag inte bott men haft vänner som bott där i 30 år och i ungdomen besökte jag både Lorry och andra ställen. Och jag förstår att ni nu har det bra på Pampas.
Ditte

Synne

Vad gott det ser ut! Jag saknar fräscha svenska råvaror!

Svar: Det var både gott och trevligt och dagen innan åt Anna och jag en jättegod lunch på Hermans, där vi åt.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: