Valborg så här långt.....

    
Känns som om dagen är lång.....Valborgsväder är det också. Rätt som det är regnar och blåser det, i nästa stund tittar solen fram ett tag för att efter ett tag låta hagelskurar få bvara med och fira in våren.
På förmiddagen mötte jag Max vid Uppsalatåget och vi promenerade sedan tillsammans med mängder av turister i stan Drottninggatan fram mot Slottet.
Musik hördes från Borggården och vi tittade in och lyssnade en stund till Arméns Musikkår som spelade. Dagen till ära, Kungens födelsedag, var det extra mycket folk samlade och det var svårt för oss att se något av musikkåren, men att lyssna gick alldeles utmärkt.
Jag fick även en snabb skymt av Kungen då han kom ut från västra valvet......
Max och jag rörde oss vidare längs Skeppsbron och mot Slussen. Och eftersom "det är lite lördag idag" (enligt Max) så blev det ett besök på Mc Donald´s, bara för att...
 
Mycket folk på Borggården idag som lyssnade på Arméns Musikkår
och förstås ville ha en skymt av kungen och kungafamiljen.
 
Max myser på Mc Donald´s.
 
När Max ätit klart och vi är på väg ut ut så ringer min mobil och det är från SVT där någon har hört talas om att jag i mars blivit bestulen på min ryggsäck och blivit av med pengar på mitt Visakort. De vill gärna tala mer med mig om händelsen och föreslår ett besök hemma hos oss.
Jag tycker det är bra att händelsen blir belyst särskilt eftersom det numer är så vanligt med att betala med kort i alla sammanhang och att man som enskild person trots allt är ganska oskyddad när det kommer till stöld och bedrägerier.
Och nu har jag haft Rapportteamet här och det skall bli spännande att se hur inslaget blir. (Kommer att sändas i nästa vecka.)
Max var väldigt intresserad både av kameror och mikrofoner, men han och Bosse fördrev tiden de var här i ett annat rum.
I övrigt har Max och jag lekt med briotåget och suttit på balkongen och tittat på allt som händer utanför.  Bara känslan av att ha Max här är så mysig.
Det är en stor kille numer...
 
 
                                                 
Katarina

Spännande att det tas upp för precis som du så tror jag att detta med kortbedrägerier kommer att öka efter hand när kontanthanteringen minskar. Och dessa tjuvar är ju proffs på det de gör så varför skulle det vara helt omöjligt att ta ut pengar utan kod. Utvecklingen går framåt även hos bedragare och deras teknin också.
Håller tummarna för att du skall få mer kompensation från banken.
Jättefina Maxbilder! Han är ju för go!
Kramar och ha en mysig Valborg.

Marja

Vad mycket du hunnit med redan i dag. Mycket bra att TV tar upp det här med kortbedrägerier. Ska se till att se inslaget.
En trevlig Valborg vill jag önska er alla! Kramar

Svar: Jag önskar dig också en trevlig Valborg!Och jag hoppas förstås att inslaget som kommer i tv kan öka förståelsen för det här med bankkort och hur lätt det är att bli utsatt för bedrägeri även om man försöker vakta och skydda sina saker.
Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Men så bra att stölden uppmärksammas! Berätta gärna ifall du vet vilken dag det kommer att sändas! Fortsatt trevlig Valborg! Vi har ägnat oss åt lite Blocket-försäljning, men också hunnit ta ett glas vin ;)

Svar: Jodå, jag skall berätta om när det sänds om jag får veta. Och visst är det bra att det uppmärksammas hur lätt det är att bli blåst....även om man är försiktig.Skönt att ni hunnit koppla av lite mellan allt ni har att stå i. All beundran till er både för att ni praktiskt är så duktiga och att ni håller humöret uppe.

Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: