Tillbaka till Chakkapong

    
Jag undrar då och då  varför vi återvänder till samma plats här i Thailand, nu är det fjärde gången vi är här.
I början av februari 2011 kom vi hit första gången och då mest av en slump. Vi önskade tillbringa en månad i värmen, lagom värme, och hade fått tips om både boende och plats.
Vi önskade bo nära havet/stranden och ville inte vara mitt i turistströmmen och inte heller ha så långt från/till Bangkok. (Med bil tar det ca två och en halv timme att ta sig hit och känner man för att åka buss, luftkonditionerade och fräscha, så avgår de en gång i timmen hela dagen från Bangkok.)
Hösten 2011 arbetade jag  åtta veckor på Svenska Skolan i Beijing för det behövdes ytterligare en lärare innan en ny skulle komma vid vårterminens början i januari.
Och eftersom jag arbetat där i tre och ett halvt år var det lätt att komma in i rutiner och arbete igen. Från Beijing blev det sedan Thailand, det område där vi nu är och i tre månader och jag arbetade  på Svenska Skolan i Ban Phe.
I november 2012 kom vi tillbaka igen för att stanna i en månad och nu i mitten mars var det dags igen.
Så här sent på säsongen har vi aldrig tidigare varit här och jag kan bara konstatera att det är varmt. Riktigt varmt!
 
                                                                  Det här tycker jag om....                         
                                                                                   
Jag solar ju inte när jag är här, för min kropp tycker inte alls om sol. Men skuggande kokospalmer, grönskan, miljön, lugnet, maten, baden, närheten till hav och människorna är något av det som drar mig/oss hit.
 
Jag har sett och badat i mycket klarare vatten, ibland en synvilla, eftersom vattnets blå färg också har att göra med färgen på sanden som finns på botten. Filippinerna, Fidji, Dominikanska Republiken, Hawaii, Vietnam, vissa ställen på Cypern, Turkiet, Grekland, andra öar i Thailand, .......raden på platser med turkost hav kan bli lång. Men det är också platser där jag varit ett par veckor och sedan oftast rest vidare. Fint, mysigt och oftast anpassat för turister. Tid har tillbringats på hotell, ibland väldigt fina sådana, men jag har tröttnat lite grann på att söka det mest optimala. För vad är det? Optimalt och på vilket sätt? Tror man ändrar sig med åren i det man söker.
Här på Chakkapongstranden i en liten by, vet inte ens vad den heter, men som faktiskt har en gata, har jag och Bosse hittat en plats där vi trivs.
Nöjeslivet/kvällslivet är absolut begränsat. Man träffar vänner ute och äter middag och blir sittandes länge i den ljumma kvällen. Ibland med mycket myggmedel påsmort.
Här finns absolut inga barer med män som gärna raggar flickor eller pojkar och det är så skönt.
 
Vi tar oss gärna turer med den hyrda moppen och hittar nya ställen att spontanbesöka.
Känner vi för badutflykter tar vi kanske fiskebåten över till Koh Samet eller hyr en "speedboat" och åker ut till någon av de små öarna som finns här utanför. Annars har vi det så bra här hemma alldeles vid havet och i skuggan av kokospalmerna.
Blir längtan efter storstadens puls alltför stor så tar vi oss lätt in till Bangkok.
Här i området är stränderna fria från försäljare, mysiga strandrestauranger finns och som lånar ut solstolar och parasoller. (Jag får två eftersom jag inte vill ha sol på mig )
Det är ingen trängsel någonstans och de som kommer hit vet att det är precis likadant som det var förra året. I princip!
 
Tyvärr, så måste jag med sorg konstatera att stranden nu är skräpig. Allsköns bråte som kastats i havet spolas upp på land. Det blir så här varje år i mitten av mars och det fortgår ett par månader. Jättetrist! Men vissa dagar är bättre.....Annars har jah ju en härlig pool att simma i och där är vi sällan mer än tre badande samtidigt. Då får jag nöja mig med att titta på havet 10 m bort.
Vi har ju inte tidigare tänkt på stranden/skräpet eftersom vi varit här tidigare på säsongen. Men trist är det. Å andra sidan har vi ju hemma sommartid algblomning och tång spm flyter in mot land och maneter  på västkusten och då  känns det ju inte heller så roligt att bada...
Och haven är ju rejält förorenade. Ibland märks det bara mer...
Vore det mer turister här så är jag övertygad om att kommunen skulle köra bort skräpet dagligen.
 
Men jag bör tillägga, att från oktober till början av mars är både havet och stranden i väldigt gott skick och det är hur mysigt som helst att promenera längs den långa, fina, stranden.
 
Koh Samet och stranden utanför hos oss. 
                                                                                        
 
 
 
 
 
 
 
 
Freedomtravel

Vi är lite för rastlösa för att fastna för ett ställe (kanske därför vi har husbil?), eller så har vi bara inte hittat rätt ställe ännu ;) Men härligt när man hittar ett ställe man tycker om på det sättet att man vill återvända gång på gång! Tråkigt med skräpet. Det var ganska skräpigt på Langkawi också, och där menar de att skräpet kommer flytande från Thailand...

Svar: Nåja, jag tror nog att alla länderna i området är skyldiga till skräpet. Och vad gäller Östersjön, så ligger inte den heller bra till....Husbil verkar vara ett bra sätt att resa och få variation, men än så länge har vi ju segelbåten. Dock får vi hålla oss i sTockholms skärgård och över till Åland. Några längre turer på havet vågar jag mig inte på.
Idag var det i alla fall inget skräp vare sig i havet eller på stranden utan jättefint.
Och både fiskar och skaldjur fångsa strax utanför så alltför illa är det nog inte.
Ditte

Kajsa

Jättekul att läsa om den plats vi också är på. Kanske har vi setts på stranden eller på någon restaurang i området.
Hittade din blogg av en slump och kommer att titta in då och då. Rolig läsning.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: