Tiden går....

    
En hel vecka kvar! Och snart stundar det thailändska nyåret, Songkran.Firandet börjar på lördag, den 13/4 och sista dagen är den 16/4, den dagen vi åker hem. Jag har fått berättat att det är rejält festande i dagarna fyra och att man inte alls skall ge sig ut på vägarna dessa dagar.
Vi har så smått bunkrat upp mat så att vi klarar luncher och frukostar och sen får vi väl se.
Under Songkram hälls det och sprutas vatten på allt som rör sig och alla bilar lastar sina flak fulla med människor som sprutar vatten. Detta är ju den varmaste årstiden och då skall det sprutas vatten. Det är en del abv firandet. Sedan är förstås mat och dryck lika viktiga....
Idag har det för första gången varit mulet sedan vi om för tre veckor sedan. Temperaturen har gått ner till mer behagliga 33 grader och det har inte varit så fuktigt. Skönt!
pÅ eftermiddagen tog vi oss en mopedtur till grannbyn, Laem Mae Phim. Skönt och mysigt att sitta med en drink vid havet och njuta av tillvaron och det behagliga livet här. Får se under Songkran hur behaglig tillvaron  blir....
 
Laem Mae Phim och en liten del av den 5 km långa stranden.
 
Gott med en pina colada på strandrestaurangen Tequila Sunrise.
 
Lugnt och skönt på stranden.
 
På väg hem Kanske hinner vi se solen gå ner i havet hemma hos oss.
 
Och alldeles lagom till solnedgången hann vi hem till oss....Jag har så svårt att se mig mätt på dessa vackra solnedgångar och jag njuter lika mycket varje gång.
 
Absolut njutbart!
 
Eftersom nedräkningen så smått har börjat inför hemresan, för nästa onsdag är vi hemma, så vill det till att planera lite vad man vill äta och var,de kvällar som är kvar. Och kanske blir det till att äta hemma ett par kvällar under Songkran om vägarna känns för osäkra.
I kväll blir det i alla fall en moppetur på 3 km till en av våra favortier Wangborns. Och vad jag skall äta har jag ännu inte bestämt. Men det ger sig!
Marja

Vilken underbar solnedgång! En lustig sed att kasta/spruta vatten på varandra... vet du var det kommer från? Måste betyda något.
Njut ordentligt av de sista dagarna! Kramar.

Svar: Jag tror att sedan med att spruta vatten kommer från att det nu är så hett i Thailand att det behövs svalka. Men jag skall höra mig för, jag vill också veta.Nu är det i alla fall lite svalare, +32 men också lite mulet. Gör ingenting alls!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: