Sköna söndag

    
 Det kändes extra lyxigt och skönt att vakna till den här utsikten i morse. Underbar utsikt från sängen och en sol som strålar från en klarblå himmel.
Och en dag som jag kan fylla med precis det som faller mig in. Inget alls är planerat, föruom att jag fram på kvällskvisten tar bussen hem igen.
 
Efter morgonens promenad med Cure så bestämde jag mig för att ta en promenad genom skogen ner till Nyckelvikens Herrgård, en sträcka på ca 4km. Tänkte att det kunde vara en god idé att inta sin frukost där.
Nyckelviken är en gammal herrgård med anor från medeltiden (läs vidare om du vill genom att trycka på länken)
och idag är hela området ett populärt utflyktsmål för alla åldrar.
Härlig skogsterräng, grillplatser och nära ner till vattnet, Östersjön, bidrar förstås till populariteten. Och givetvis tillgängligheten, med bil eller buss tar det bara 20 minuter från Slussen att ta sig hit.
För mig var det nu första gången jag var här och det kommer absolut att bli fler.
 
 
En utsikt som heter duga...
 
Spännande trädformationer fanns längs hela vägen liksom vit och blåsippor.
 
Trots att det bara var förmiddag hade många besökande med egen matsäck redan kommit.
 
Och även utanför huvudbyggnaden, idag ett café, satt många och fikade.
 
 En cappuchino med brie och salamismörgås smakade bra i solen och sedan blev det en tur ner till vattnet. Mysigt att sitta där och fiolsofera ett tag innan det var dags att vandra hemåt igen.
 

Ibland funderar jag på ordet lyx och vad det innebär för mig. Något direkt svar kan jag inte koma på, mer än att det varierar.
I och för sig kan lyx vara att bo på ett 5* hotell och äta på restauranger med en eller flera stjärnor i White Guide. Lyx är alltid att umgås med mina nära och kära; man, döttrar och Max. Kanske är det lyx att fritt disponera min dag, något som jag ändå gör väldigt ofta.
Att umgås med mina vänner kan vara lyx, liksom att resa. Upplevelser kan också vara lyx.
Men för mig är det inte lyx att shoppa eller köpa saker. Möjligen kan känslan av lyx finnas en kort stund, men den går snart över.
Så egentligen är det mesta i mitt liv mer eller mindre lyxigt. Allt är ju en fråga om hur man definierar ordet.
Och kanske är det den största lyxen att få vara frisk.
 
 
 
 
 
                                                             
 
 
                                                         
 
 
                                                                 
Malin

Vilka härliga utflyktstips du kommer med Ditte! Tack för dem, vackra bilder och härliga/tänkvärda inlägg!

Svar: Tack! Och ett besök på Nyckelviken rekommenderas. Verkligen jättemysigt! Bussar går från Slussen.....
Ditte

Freedomtravel

Härliga vårbilder! Och visst kan lyx handla om olika saker! Är det inte så att man uppfattar sånt som lyxigt som man inte har så mycket av? Om man jämt har mycket att göra - då känns det lyxigt med en ledig dag. Om man sällan har råd att gå ut och äta - då känns det lyxigt att äta gott på restaurang. Så det beror väl kanske på? Den här helgen kändes det lyxigt att få njuta av solen, för det har vi inte kunnat göra på länge!

Svar: Så skönt med vår! Känns extra bra att vara hemma just nu.Och vad gäller lyx, så kan det ju vara så många saker och inte alls ha vare sig med pengar eller materiella saker att göra.
Förstår verkligen att haft en lyxig och skön helg. Roligt att få följa med.
Ditte

Marja

Du verkar ha haft en härlig helg med fin vårväder. Jag håller med dig om allt du säger om vad lyx är. För mig är lyx att man får vara frisk och att man inte behöver bekymra sig om något. Att man får disponera sin tid och göra i stort sett vad man vill.
Ha en fin vecka! Kram

Svar: Tänk, så lika vi tycker. Tror vi är samma generation....Helgen har verkligen varit bra och mysigt att vara "mattemor" till Cure på heltid i några dagar.Önskar dig också en fin kommande vecka. Kanske några vårtecken?
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: