Måndag!

    
En ganska ordinär måndag har det varit och tanken var att vi skulle jobbat med båten. Men eftersom vädret bjöd på mycket moln och kraftig blåst kändes det inte så lockande med praktiskt  båtjobb.
I stället ägnade vi oss åt att köpa färg till botten och en slipmaskin. Bra för kommande jobb.
Vi bor ju ganska nära Sickla köpkvarter och där finns en bra och välutrustad båtbutik som vi gillar, Erlandsons Brygga och det finns alltid personal att fråga till råds. Skönt!
När vi ändå var i Sickla gjorde jag en drive för att leta efter ett litet balkongbord.
Jag har i mitt inre tänkt ett fyrkantigt bord i teak eller akacciaträ och i storleken ca 70x70 cm, men inte större.
Efter att ha letat igenom tänkbara butiker så fick jag inse att inget bord fanns som passade.
Har tittat på blocket också men där har det inte heller ännu setts till några bord som kunde passa. Letar vidare.
 
Bestämde mig senare på eftermiddagen för att gå en runda i "mina Söderkvarter". Kanske kunde jag komma över ett lämpligt balkongbord....
 
 
Gick upp Östgötagatan men lite väl blåsigt för att fiken skulle ha några utegäster.
Inte ens bänkarna i korsningen Östgötagatan/ Katarina Bangata/Skånegatan var upptagna idag.
 
Jag gick förvi Stalands möbler och flera inrednings och desigbutiker i jakten på ett bord. Men inget bord i sikte. Jag gav upp för idag och styrde stegen mot Medborgarplatsen och Söderhallarna.
 
 
                                    Även uteserveringarna  på Medis kändes lite öde idag på eftermiddagen.     
 
 Inne i Söderhallarna var det behagligt att strosa runt. Den stora köpruschen kanske kommer senare eller så väntar follk tills i morgon med att handla. Jag handlar gärna här då och då eftersom jag vet att jag alltid får bra varor av god kvalité och särskilt kött. I och för sig äter jag i princip inget rött kött längre, men både kycklingfilé och fläskfilé köper jag här och vet att det är bra.
Och köper jag köttfärs så får jag den mald av de köttbitarna jag väljer om jag handlar i en saluhall och priset är bara obetydligt högre än den färdigpackade köttfärsen i en vanlig butik.
 
Är jag "nere på stan", i city, finns Hötorgshallen eller Saluhallen på Östermalms Torg som också säljer kött av god kvalité och givetvis hur mycket annat gott som helst. Mysigt är ju att slå sig ner och kanske ta en bit mat när man ändå handlar. Men å andra sidan är restaurangernas priser i saluhallarna ganska höga så för min del blir det av bara av ibland .........
 
 
 
                                                                                        
 
Monika

Trevlig Valborg till dig också! Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: