Man kan ju undra.....

    
Man kan ju undra hur det kommer sig att vi nu är tillbaka  här för fjärde gången. Och svaret är inte helt lätt att formulera. Det kommer nog att behövas en lite längre utläggning och den spar jag tills i morgon.
Men en mycket kort version blir att jag trivs här. Det känns som om jag är i Thailand och jag har bofasta thailändare runt där vi bor och som lever sitt vardagsliv här. Och största delen av de lägenheter och studios som finns i "vårt hus" ägs av thailändare och så är det med flera lägenhetshus och villor i närheten. Bangkokborna kommer gärna hit på helgerna för att koppla av och andas frisk luft.
Vi handlar på olika marknader och butiker sida vid sida med lokalbefolkningen och det är så jag vill att det skall vara.
Idag tog vi oss en moppetur till RUSTA, ja det är nog det närmaste jag kan komma med att förklara en affär här som har precis ALLT och till otroligt låga priser.
Värmen var tryckande så mellan varven tog jag mig en tur ut på gatan för att få lite svalka. Inne på RUSTA stod luften helt stilla.
 
 Här kan man köpa precis ALLT.
 
                                                                                             
EFter rusta blev det lite mer västerländsk shopping på Petras. Vår medhavda ost är slut och vi hittade en ny bit som var riktigt god och vi passade också på att köpa lite danskt valnötsbröd. Båda varorna vill jag gärna ha....
Att komma in på Petras är som att komma in i en gammal svensk lanthandel och med en service och hjälpsamhet hos både Petra och personalen att man kan bli rörd för mindre. Frågar jag efter något som möjligen inte finns, så rusar någon i personalen ut till andra butiker och försöker  skaffa det.
 
 
Petra med dotter är alltid så hjälpsamma och glada, så det är verkligen roligt att handla här.
 
Efter Petras blev det ett stopp på en av de lokala marknaderna i närheten av oss. Tomater, gurka, rödlök, mango och ananas stod på listan för idag. Men behövs kompletteringar så är det nya marknader både på torsdag, lördag och söndag.
 Att gå runt på dessa marknader där thaiarna själva gör sina inköp är något helt annat än att besöka marknaderna på de mer turistinriktade orterna. Här trivs jag!
 
Grönsaker blev det, men ingen fisk. Våra tillagningsmöjligheter är begränsade....
                                                                                         
Malin

Det är en av alla härliga bitar med Thailand. Thailändarnad välmening att lösa saker som efterfrågas etc. Ett härlig land att återkomma till med jämna mellanrum.

Svar: Håller helt med dig! Hoppas att våren är på G hemma med både sol och lite värme.
Ditte

Anonym

Skönt att besöka en plats som ännu inte fyllts av turistster.
Jättefina bilder och en rolig blogg att läsa.

Svar: Tack! Och här är ju som "lite hemma" för oss.
Ditte

Sussi

jag förstår precis hur du tänker när du återvänder till Thailand gång på gång. När jag stiger av planet i Krabi vilket jag har gjort tre gånger känns det som att komma hem. Nu är tyvärr Koh Lanta fullt av svenska turister men Thailand är i alla fall ljuvligt. Nästa år ska jag ta med mig Marie till Thailand och visa henne mitt paradis. Njut så mycket du bara kan.

Svar: Ibland är det svårt att förklara varför en plats blivit mer speciell än andra. Men det hela sitter nog mer i hjärtat än i hjärnan. Och så roligt att du vill visa Marie"ditt Thailand"Vi njuter i hettan....
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: