Lata dagar

    
Solen skiner fortfarande på oss och värmen håller i sig och vi har det bra, väldigt bra.
Spännande böcker, korsord, simturer, promenader längs stranden, olika utflykter med moppen fyller lätt dagarna. Och helt perfekt inemellan är min Ipod, fylld med musik och sommarprogram från 2012 som jag ännu inte hunnit lyssna på. Dagarna flyter på och lugnet har absolut infunnit sig. Och ännu har vi inte haft någon längtan till Bangkok, två och en halv till tre timmar bort.
Hemma, brukar jag ha någon form av "program" för dagen, något jag tänkt göra, men inte alls särskilt uppstyrt. Men här är det om möjligt ännu mindre styrt.......
 
Sköna dagar i poolen och havet och under kokospalmerna.
 
En fiskare i sin lilla båt som lägger ut nät.
 
En av områdets tre katter. Just nu är den helt förskrämd för en makak (liten apa) har just jagat den
så den har valt att freda sig uppe på muren. Men spanar efter den lilla ettriga apan. (Jag var inte tillräckligt snabb med kameran för att fånga makaken på bild. Lika bra det, för jag gillar dem inte...
 
          
I går kväll tog vi moppen till grannfiskebyn Laem Mae Phim för att hälsa på vänner. Mysigt att prata och umgås en stund. Vännerna hyr ett hus i ett område som heter Bali, en bit från stranden, men där finns en stor och jättefin swimminpool som ger behaglig svalka. Hela området består av mindre och större enplansvillor med mycket grönska mellan husen.
Middagen åt vi tillsammans på ett för oss nytt ställe, The Kitchen. väldigt gott och billigt. En god thailändsk middag för två inklusive öl och vatten brukar kosa omkring 70 kr. Ibland mindre...
 
 
                                        Vackra orkidéer. trivs i fukten och värmen.                                              
 
                         På väg till kvällens middag, två av vännernas tre barn är på plats i salengen, ett vanligt transportmedel runtomkring i trakten. Det är en moped med sidovagn och tak.  (Och det finns ett extra hjul på vagnen, så det blir en trehjuling. )
 
sannas rum

Åh gud så jag längtar utomlands nu :)

Svar: Ja, det kan jag förstå. Och vi har det varmt, snarare hett. Men härliga och lata dagar....
Ditte

Elisabeth i Beijing

Jag njuter av dina underbara bilder, Ditte! Härligt med sol och värme, längtar verkligen efter värme nu efter en lång kall period här i BJ. Lite avis är jag allt! Men den som väntar på något gott... Fortsätt njut av allt tillsammans med Bosse! Beijingkramar från Elisabeth

Svar: Tack! Hoppas att du också har det bra. Tänker ofta på dig och undrar hur du och Roland har det. Men i Beijing är det ju bra...Men visst kan jag förstå om du längtar hem också. Absolut! Och nu med våren i Beijing med all grönska och körsbärsblommor.... Kommer att sakna det.
Kramar och hälsningar till er båda. Bosse hälsar också!
Ditte

Synne

Å vad härligt! Vi kommer vara kvar i Beijing ett år till och måste börja planera årets resor under jul/nyår. Kanske blir det Thailand igen!!

Svar: Låter bra med ett år till i Beijing. Då hoppas jag vi ses både där och hemma i sommar.Och att planera resor är alltid spännande och roligt.
Kramar!
Ditte

Britta G

Njuter tillsammans med dig o Bosse!
Kramar till er båda

Svar: Det är alltid skönt att kunna dela med sig. Hoppas att ni hade en fin resa till Lanzarote!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: