Goda initiativ

    
Ibland så tänker jag inte alls på hur välordnat det är i min stadsdel, Södermalm. Det är mer så att jag tar det för givet numer.
Eftersom jag ändå är ganska nyinflyttad söderbo, flyttade hit i april 204 och innan dess aldrig ens tänkt tanken att bo söder om Slussen, så har jag noga funderat över varför jag faktiskt trivs här och känner mig hemma.
Det är promenadavstånd till det mesta i Stockholm och själva Södermalm är fyllt av mysiga och bra rsatauranger,uteserveringar och barer. Just uteserveringarna märktes tydligt idag. Inte en ledig stol eller bord vid någon av Medborgarplatsens serveringar....
Att sedan handla på ICA, Folkungagatan och slå sig ner i deras bar för en kaffe eller matbit och de serverar faktiskt även vin här... Inte alls dumt att samla lite krafter innan handlingen. Att sedan butiken är välsorterad och har personal att fråga ute i butiken gör det hela än bättre.
( vanligtvis handlar vi vid Skanstull, men den här butiken är mycket trevligare, i mitt tycke.)
Söderhallarna är ett annat bra initiativ om man vill kombinera saluhallskänslan i handlingen med en matbit eller bio.(Finns under Söderhallarna)
 
Trevkigt initiativ av ICA med bar/café inne i butiken.
 
Färjan melln Södermalm, Sjöstaden och Henriksdalsbryggan går var 20de minut och är gratis.
 
Att det sedan satsats på att bygga bostäder runt vattnet i Hammarbyhamnen och Hammarby Sjöstad är bra.  Och ännu bättre är att det går gratis färja mellan Södermalm, Henriksdalshamnen och Sjöstaden.
Nu har det även för säsongen och på vardagar börjat gå färjor från Hammarby Sjöstad via Barnängsbryggan på Södermalm, stopp vid Henriksdalshamnen, Saltsjökvarn och Gröna Lund, Djurgården, till Nybroviken.
Under vintern går denna tur bara på helgerna. Kanske kan man hoppas på att den utökas till att även gälla hela året. För att just utnyttja stockholms vatten tycker jag är perfekt. Både bekvämt, trevligt och smidigt!
 
De nybyggda husen i Henriksdalshamnen. Härliga balkonger mot vattnet.
Många passagerare vill åka mot Sjöstaden på eftermiddagen.
 
Och känner man för skidåkning så ligger Hammarbybacken alldeles nära, liksom hela Nackareservatet
som är perfekt för långa strövtåg.
 
 
 
 
                                                                                          

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: