Flexibelt!

    
En av av många saker som jag uppskattar så mycket med att resa på "egen hand", inga charterbolag inblandade, är att det hela tiden finns en flexibilitet och frihet. 
Det är jag och Bosse som bestämmer hur vi vill ha det.
Just nu har vi lämnat vårt lilla paradiscondo på stranden och flyttat in hos vänner, men i eget hus och i grannfiskebyn Laem Mae Phim.
Visserligen har vi ingen havsutsikt och inte en strand inom synhåll. Men vi har ett fint och mysigt, litet, hus som består av integrerat kök /allrum, två sovrum, fräscht och stort badrum och ett litet vardagsrum. Fullt tillräckligt!
Men det allra bästa är nog den "sala", uterum med tak, som finns och där en stor, fungerande, fläkt är monterad i taket och ger behaglig svalka.
Och idag intogs middagen här. Jag lagade mat....Inte något särskilt alls. Men fräst bacon och lök, blandat med grönsaker och en tomatsås, serverad med pasta och en tomatsallad. Det smakade verkligen jättegott.
 
I övrigt har det varit kvavt idag, en del åska också och det har kommit några störtskurar.
Regnet fräschade verkligen upp luften och det är det första regn som fallit här sedan början av januari. Välbehövligt, med andra ord.
 
I morgon får vi se till att proviantera lite extra inför Songkran, det thailändska nyåret. För till helgen blir det kärvt att ta sig någonstans utan att bli genomblöt. för att spruta/hälla vatten på folk är då det största nöjet...
Jag skall försöka förstå och återkommer med förklaring.
Därför är det skönt att vi nu är lite från de mest hektiska områdena just denna tid. Thailändarna är lediga och stora delar av Bangkokbefolkningen drar sig mot kusten för att fira.
 
 
 Vårt nya "tillfälliga" boende hos vänner. Ja, det är två hus och med en "sala i mitten.
Och den tvåfärgade bouganvillan är så vacker!
                                                                         
Mysigt!
 
Freedomtravel

Det ser mysigt ut! Visst är det en fördel med flexibiliteten när man reser på egen hand. Det märkte vi inte minst första gången vi reste till Kenya och det blev oroligheter. Charterturisterna fick avbryta sin semester och flögs hem. Vi förflyttade oss istället till Tanzania...

Svar: Det är roligt att prova olika boenden och det är födelar och nackdelar....men ger lite omväxling. och nu inför Songkram är det skönt att bo lite "off". Och flexibiliteten ger ju också frihet att välja och det är skönt.Vad gäller er i Kenya var det ju väldigt bra att ni kunde byta land även om det var mycket orolighteter inblandade för er.
Ditte

Lena

Jag fick lära mig att allt vattensprutande kom från att man skulle gå ren in i det nya året. Kram Lena

Ditte

Tack för den infon! Jag hörde idag också det och det verkar rimligt. Men vattensprutandet har ju inga gränser...
Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: