Blött!

    
Blött och vått är det på flera sätt. Regnperioden har börjat och under ett par nätter har det regant och åskat rejält, men på morgonen har det varit sol igen.
Idag, är det första dagen under den månad som vi varit här som det varit mulet och regnat under dagen. Men det är fortfarande varmt i luften, omkring +33.
 
Bosse och jag bestämde oss på förmiddagen för att ta en tur med mopeden och titta lite på de blöta festligheterna, innan de riktigt kommit i gång för dagen. Spektaklet skall i princip börja vid 12 tiden och blåsas av klockan 18. Men tiderna är bara ungefärliga...
Vägarna, även de mindre, är enkelriktade under Songkran så vi fick ta vänstervarv in till Laem Mae Phim, en omväg på sex km. Men inte gjorde det något för vi blev inte blöta på första halvan av sträckan.
Men vattensprutandet var i gång en bra bit före klockan 12. Bäst att passa på, för nu är det bara i morgon kvar av firandet.
Poliser är utposterade lite här och var, kanske mest för syns skull. Men de ser till att trafiken håller sig där den skall vara och att fordonen rullar på.
Alla öppna bilar, större och mindre, är utrustade med både brandslangar, hinkar, byttor och gigantiska vattengevär.
Dessutom står folk längs både de större och mindre vägarna beredda med vatten att kasta eller spruta.
Bosse parerade de Songkranfirande och vattenentusiastiska thailändarna med mopeden och körde ömsom hastigt ocg ömsom sakta så vi blev inte jätteblöta direkt. Och jag tror kanske att viss hänsyn vad gäller vattensprutandet togs till min höga ålder.
 
Nu skiner solen igen! För efter regn kommer ju sol. Eller?
Fram på kvällskvisten skall vi äta middag tillsammans med goda vänner och kanske kan vi då undvika att bli nerbötta.
Det är vår sista kväll här så vi skall njuta lite extra, för i morgon natt bär det av mot Stockholm igen.
Och vi hoppas verkligen att våren då har gjort entré.
 
Alla bilar längs vägarna är utrustade med stora mängder vatten.
 
 
 
Annie

Antar att det var en ny upplevelse att vara i Thailand under Songkran. Och visst är det på sina ställen helt galet. Men du lyckades ju komma undan med bara lite blöta och fick ändå vara med på lite av firandet.
Och jag tror att våren är på väg hemma i Sverige.

Susanne

Då fick du i alla fall känna på Songkran lite grann.
En upplevelse i sig.
Jag har varit med flera gånger och det är ju verkligen fest.
Kul med alla thailandsupplevelser du haft. Kul att läsa och visst längtar man tillbaka.

Svar: Roligt att du följde med på resan via bloggen. Och visst längtar jag tillbaka till Thailand, men nu får det bli vår och sommar här hemma och inför hösten får vi se. Det är mycket som lockar.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: