Båtsäsongen är i gång

    
 Lördag förmiddag, solen skiner och det är ett antal plusgrader. Alltså en alldeles lagom dag för att påbörja båtsäsongen för vår del.
Dagens ambitionsnivå var låg; att ta av pressenningen som täckt båten under vintern, sätta i det fulladdade batteriet och att se över vad som skall göras de närmaste veckorna. Och det är en hel del skrap och målningsarbete under båten som har största prioritet just nu, samt att snygga till kölen.
Vi hoppas i alla fall på att få båten sjösatt i mitten eller slutet av maj. Då kommer vi inte att behöva förta oss...
 
När vi köpte båten hade vi en väldig tur för båtplats medföljde både, sommar och vinterplats, och dessutom på bekvämt avstånd hemifrån oss. Båten ligger i Saltsjö Duvnäs, (saltsjön) och vi kör dit på en kvart. Väldigt praktiskt!
 
Med tanke på att våren är sen i år så var det fortfarande många som int börjat med vårrrustningen ännu, men det var också en hel del båtar som redan var sjösatta.
För både Bosse och mig är det ett bra tag sedan vi hade båt så kansssske har vi båda glömt eller snarare förträngt vad som skall göras. Men å andra sidan så har vi ju tiden och vi får se det fysiska jobbet med båten som ren friskvård.
 
 
Bara att sätta i gång med tvätt, slipnings och målarjobb.
 
Den här båten såg väldigt fräsch och ny ut så där verkade det inte behövas något jobb alls.
                                                                                         
 Och en hel del båtar är redan sjösatta. (Skurubron i bakgrunden)
Freedomtravel

Åh vad härligt att komma igång med båtsäsongen! Allt har väl blivit förskjutet i år. Vi brukar tycka att husbilssäsongen börjar ganska långt före båtsäsongen (vanligtvis i mars för vår del) men i år blev det ju också väldigt försenat... Fint väder har ni haft för att pyssla med båten också!

Svar: Fint väder bidrar ju till att det känns extra trevligt att hålla på. Och eftersom vi är "glada pensionärer" så kan vi ju välja de dagar då solen skiner. Inte alls dumt!Men visst är det så att husbilssäsongen blir betydligt längre än båtsäsongen. Hoppas ni får många fina turer och jag hänger med via bloggen.
Ditte

Marja

Snyg båt! Kram

Svar: Och finare skall hon bli innan det blir dags för plums i vattnet...
Ditte

Monika

Ohhh båtar väcker sådana barndomsminnen i mitt sinne, vad glad jag blir bara av att se dom!


Svar: Det kommer att bli en del jobb innan vi får båten i sjön, men vi tar det som extra träning.Alltid är det någon liten muskel som får sig en genomkörare.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: