Skaldjur är gott!

    
Jag tycker verkligen om att äta skaldjur. Väldigt mycket!!!
Hemma äter vi ofta räkor i olika maträtter och färska/frysta räkor som småplock lite då och då men vare sig hummer, krabba, havskräftor eller musslor tillhör det som jag egentligen sällan. De har ännu inte riktigt fått sin plats i hushållets vanliga rätter. Tyvärr! Kanske ett förbättringsområde?
Men i går blev det i alla fall av att riktigt frossa i skaldjur.
 En skaldjursbuffé på "lokal" med kräftsoppa, ostron, krabba, olika sorters musslor, hummer och räkor med tillhörande goda såser (om man ville) blev söndagens middag. Väldigt gott! och trevligt!
 
           
Söndagens första skaldjurstallrik och det blev påfyllning.
 
"Väldigt Gott!"
 
 Under tiden vi bodde i Beijing, eller senare när vi varit där på semester, så har vi med ojämna mellanrum passat på att boka in en champagnebrunch på Hotel St. Regis och där uppfylls  precis alla drömmar och önskemål om pinfärska och fräscha skaldjur. Ja, all annan tänkbar mat också! Sushi,sallader, grillade kött och fiskrätter,  desserter och mycket mycket mer.
Fantastiska uppläggningar och allt otroligt gott.
Och fanns inte just den rätt framdukad som man verkligen önskat sig så säger man till och kocken kommer sedan till bordet med det man beställt. Fantastiskt!
 
Från St. Regis
 
Delar av lobbyn
 
 
 
 
     
 
Goa Anna, Bosse och jag har det så bra.
 
Någon jämförelse mellan de två restaurangerna skall inte göras. Men skillnad är det....
 
 
 
Freedomtravel

Skaldjur är det bästa som finns! Vi brukar boka skaldjursbuffén på Grand Hotel varje år, och den är fantastisk! Fast i år tänker vi ändå avboka för att spara pengar till en resa till Malaysia... Men det kan bli lite skaldjur hemma istället ;) Vi gillar räkor, men även krabba är en favorit för oss.

Svar: Tack för tips om Grand Hotel! Skall provas!
Ditte

Åse

Det ser verkligen gott ut. Nästan som i Beijing men en aning enklare! Ni hittar verkligen till gourmetställen var ni än befinner er. Kram

Svar: Ja, Beijing och St Regis är en verklig upplevelse. Men är man hemma här i stan så blir det i lite "enklare" format.Men också väldigt gott!
Kramar!
Ditte

Anna G i Beijing

Oj, ja va´gott...kom hit snart så får vi ta en brunch igen....Så gott det var!
Jag har "hittat" en ny restaurang som har fantastiskt goda musslor...den kan vi också gå till....
kram

Svar: Jodå, planerna på att komma finns.....Vi får ta både ST Regis och ditt "nya ställe". Jätteroligt!Kramar!
Ditte

ABB-frun

Jag vill följa med! Jag älskar skaldjur!!

Svar: Prova verkligen St Regis om ni inte gjort det. Kanske något för bara dig och N. (Jodå det finns väldigt mycket för barn också, men lite egentid är ju också mysigt.)Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: