Rosendals Trädgård

    
Sista lördagen i september, varierat väder = lite sol, mycket moln, några regnstänk och en termometer som visar  +13.
Jag bestämmer mig för att ta en  tur med färjan över till Djurgården och gå upp till en av mina många favoritplatser i Stockholm, Rosendals Trädgård. Hit brukar både infödda stockholmare och turister vallfärda och riktigt varför vet jag int. Mer än att det är jättemysigt att strosa omkring bland alla blommor och "självplocka" till ett pris av 32kr/hg. Inte billigt direkt, men å andra sidan är ju blommorna just självplockade.
Vid Rosendals Trädgårdar finns ett jättemysigt café med ortoligt goda bakverk, smörgåsar och lättare lunchrätter. Och allt som serveras bygger på ekologiska råvaror.
Det finns en härlig, liten butik som säljer bröd, marmelader, olika tesorter, diverse inläggningar m.m.
Vill man handla växter, plantor eller lökar så är även det utbudet stort.
Jag njöt av att sakta gå runt i trädgårdarna och titta på alla vackra växter, andas höstluft och givetvis slå mig ner med en kopp kaffe och en chokladtårtbit. Att jag sedan stå i kö i en kvart för att få betala, hör liksom till. Och idag gick det ändå snabbt.....Det fanns t.o.m lediga bord både inne och ute.
Jag passade på att sitta ute i trädgården, för kanske är det sista dagen som det låter sig göras. För snart är nog frosten här.
 
På väg med färjan hemifrån och mot Djurgården.
 
 På Rosendals Trädgårdar.
      

 
 
    
                                                          
 
                                 
 
Nöjd och belåten med mitt besök på Rosendal så promenerade jag tillbaka längs vattnet mot stan. Lite dugg föll, men jag tog inte ens upp paraplyet, regnvatten lär vara bra för hyn... Jag gjorde mig absolut ingen brådska utan stannade upp, tittade och njuta av allt vackert omkring mig.
Ibland tycker jag det är så skönt att promenera ensam, att låta tankarna få fladdra dit de vill, tänka på vad jag skall göra nu när min kind är så gott som läkt och egentligen inte ha något mål för promenerandet. Utan det är själva promenaden som är målet.
Inte helt lätt att förstå, men vissa dagar tycker jag om att bara vara med mig själv.
Men det får inte bli för ofta!
För utan mina döttrar, Max, Bosse och mina vänner så känner jag mig halv.
 
 
 
 
    
 
 Jag gick Strandvägen in mot stan, tog en tur upp till Östermalms Torg och gick i och ur ett antal mysiga små butiker, tittade in i Österrmalmshallen och köpte lite färska räkor till kvällen. Insåg att jag borde vila fötterna och slog mig ner med ett glas vitt. Samlade krafter för att ta Biblioteksgatan med "alla de fina butikerna" i besittning.
Och det gick riktigt bra! Bara ett par smärre nödvändiga inköp.
Passerade NK på Hamngatan, utan att gå in. Insåg samtidigt att mängden människor i City denna lördag nog kunde bero på att lönekuverten kommit. Hade inte en tanke på detta!

Bestämde mig till sist efter fem timmars utevistelse att ta tunnelbanan hem till Söder. Och nu väntar en myskväll i soffan med både bubbel och färska räkor.
( Maken har tagit båten  österut för att hälsa på sin mor, 91 år gammal)
 
                                                                                              
 

 
 
 
       
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                               
 
 
 
   
 

 
Britta G

Vilken härlig dag du haft....och nu härlig kväll. Och vilka underbara bilder av sommarens alla blommor! Njuter av att se dom här på bloggen!
Västkusten har idag bjudit på ömsom sol och ömsom, mest regn faktiskt.
Hoppas såret på kinden läker som det ska!
Kram/Britta

Svar: Tack! Hoppas att du och de dina också haft det så bra ni kunnat. Tänker på er!Kram!
Ditte

Åse

Vad underbart att ha det så nära till Rosendals trädgårdar. Jag älskar det stället. Fint att få se bilder därifrån. kram

Svar: Vad trevligt det vore om vi någon gång kunde gå tillsammans till Rosendal. Dit kan man ju gå året om. Kram!
Ditte

Marja

Rosendals trädgård har jag besökt många gånger när jag varit i Stockholm. Det är ett underbart utflyktsmål, i synnerhet på sommaren. Jag brukar ju bo i min ex-mans lägenhet på Södermalm... tidigare bodde han i Hammarby Sjöstad, så jag känner så väl igen trakterna du brukar gå i. Det är så trevligt att följa med på dina promenader.
Hoppas din kväll blev skön.

Svar: Tack! Vad roligt att du också tycker om Rosendals Trädgård.Ja, det blev både en mysig dag och kväll.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: