Syfte

    
Jag har då och då på olika platser sett reklam för och även hört talas om en butik som heter Drömhuset, men jag har aldrigt varit där. (Tror att det kan finnas Drömhusbutiker på lite olika ställen i Stockholm...)
Och i förmiddags gjorde gjorde jag slag i saken och bestämde mig för att promenera ner på stan och vidare till Östermalms Torg. Visserligen var jag i dessa trakter i går, men promenera gillar jag och att ha ett mål är bra. (Även om det kan innebära lite shopping.)
Syftet med besöket vat dels att leta efter ett överkast och dels att hitta ett par lätta  och nätta mattor att ha bredvid vår säng.
Men inget jäkt här utan som vanligt ägnade jag lång tid till frukosten och läste nogsamt  Dagens Nyheter från sida till sida. Stannade länge vid DNs korre i Asien, Torbjörn Pettersons artikel ocm varför så många asiatiska skolbarn är närsynta och bär glasögon. Intressant! Men kontentan var att eleverna ägnar så mycket tid åt studier att ögonen tar skada. Och nog tror jag på den tesen!
 
När maken inte är hemma så dricker jag te på morgonen, vet egentligen inte varför det är så men det gör jag i alla fall. Och då plockar jag fram min gamla favoritkopp som jag fick av min mormor någon gång på 1960 talet då jag var 15 år.
Jag vet att kopparna köptes på en affär/varuhus som hette Sörmans som då låg på Biblioteksgatan. Vidare minns jag att kopparna var väldigt dyra, så jag fick två koppar med assietter och nu gläds jag åt att ha kvar en kopp, med tillhörande fat och assiett. Ja, kära gamla mormor.......Men te smakar extra gott att drickas ur denna tunna kopp. Kanske minnena gör sitt till?
 
        
                                                                          
 Drömhuset ja! Promenaden tog mig runt en timme, en sträcka på ca 6 km, alldeles lagom. Affären säljer nog det mesta; porslin, prylar och pryttlar, handdukar, täcken, kuddar, kläder och skor och mycket mer. DEt är verkligen jätteroligt att titta runt i affären och allt är smakfullt exponerat. Och varor finns i alla prisklasser. Letar man efter en present till någon som har "allt" så tror jag att förutsättningarna är goda att här hitta det lilla extra.
Jag tycker det är roligt att titta och få idéer i just en sån här affär, men Bosse hade jag nog fått släpa in. Om det nu inte var så att vi letade efter något särskilt förstås. Och det gjorde jag ju idag...

 
 Tyvärr, så hittade jag inte det jag tänkt mig denna gång, vare sig sängmattor eller överkast i rätt färg. Men det fanns så mycket annat roligt. Nu är jag inte så mycket för att bara köpa så där utan vidare. Vi har tillräckligt med prylar. Och kommer en sak in så skall en sak ut. Det är tanken, men ibland görs det undantag. Mest från min sida.
 
 
 
Men; när jag såg den här skylten så tyckte jag att det stod "Ditte" på den. Så den fick allt följa med mig hem.
Visst är den fin? Jag menar både skylten och texten!
 
Och redan idag skall jag lyda skylten.
Jag har länge önskat att se Stadsteaterns uppsättning av "De tre musketörerna". Vet inte om jag direkt drömt om föreställningen men i kväll skall jag se den med goda vänner.
Bara så där helt apropå.....Och det är dessutom den sista föreställningen som ges. Vilken tur!
Vännerna fick i går tag på biljetter, ringde mig och jag hängde förstås gärna på.
 
 
 
 
Katarina

Förstår att du vill använda tekopparna, jättefina.
Och Drömhuset, jag håller med dig. Där finns många vill ha saker.
Skylten saknade bara namnet Ditte, men det var väl underförstått. Passar dig perfekt.
Kram!

Britt P

Hej Ditte, nu blir jag nyfiken - vad tyckte du om 3 Musketörerna? Jag har sett den fyra gånger - en riktig glädjeföreställning! Såg den senast förra onsdagen och då var TV där och filmade - så hoppas på en femte gång...

Svar: Helt fantastisk! Och i går var det sista föreställningen. Jag ångrar så att jag inte masat mig iväg tidigare. Hade gärna sett den fler gånger.
Ditte

Malin

Den där butiken får jag nog ta och besöka nästa gång jag är inne i Sthlm. Verkar var en butik helt i min smak

Ditte

Malin! Drömbutiken är absolut värd ett eller flera besök. Och inspiration får man....

Monika

Vad roligt att ha något kvar från sin mormor som man dessutom gillar sådär extra mycket, den var helt fantastiskt vacker och nej jag tror inte att det är minnena som spökar utan faktiskt att den är jättefin.

Du som alltid är i farten när blir nästa resa?

Kram /Monika

Svar: Kanske är det både minnena och att jag tycker att koppen är fin....Vi är i planeringstagen med nästa resa. Men jag har några läkarbesök kvar så vi får vänta någon vecka. Men lite planer finns. Och jag satsar på Beijing i början av november.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: