"Mellandag"

    
Torsdag och en sån där mellandag; Jag har inte gjort så mycket utan njutit av att bara göra det jag kommit på för stunden. Riktigt behagligt! Och andra dagar är det full fart.
Det är en av de många saker som jag gillar med pensionärstillvaron. Att varva "ta det lugnt dagar" med dagar som är mer aktiva. Och promenader av olika längd blir det varje dag.....
Idag blev det i alla fall en "ta det lugnt dag"; genomgång och utrensning av sommar och höstkläder. Jag har plocka bort tunnare linnen och blusar, shorts, sommarklänningar och kjolar. Inser att sommarsäsongen är över för i år. Funderade på varför jag nu skall ha kvar mina kjolar.  Måste nog tillstå att de används väldigt sällan och nästa fundering blir om de alls skall ha kvar sin plats i en av sommarlådorna. 
Nåja, skulle värmen återvända så är sommarkläderna inte långt borta. Och vi kan ju få för oss att värma upp i lite varmare trakter. ( Kan var ok för mig att titta till Kanarieöarna, Spaninen eller Frankrike så vi får se vad som händer i oktober. Och till Kina går det alltid utmärkt att åka....)
Förbereder mig också mentalt för att vara hundvakt från fredag till måndag till Helenfamiljens labrador, Cure/Curre. Jätteroligt! Men han är ju bara valp och kräver sin tillsyn, så jag är tacksam över att jag fått ett ungefärligt  dagsschema att gå efter.
Och jag har faktiskt tillsammans med övriga familjen för sådär en 15 år sedan passat en grannes labrador i ett par veckor....så helt nybörjare är jag inte i hundpassarbranschen, om än lite ringrostig.
 
Efter plockandet här hemma blev det både promenad och lunch ute på stan. Grekiskt! Mysigt och väldigt gott!
Och någon middag hemma blir det inte i kväll. Däremot en rejäl räksmörgås.
Såg morgon tv en fredag för ett par veckor sedan och bjöd de på en hög och fluffig räkmacka, så den skall provas. Måste bara hitta receptet...
 
 Promenaddax! Riktigt höstklädd och ponchon kändes lagom varm.
Tror inte temperaturen idag passerade +14 och det blåste en hel del. 
En tur runt i SOFO ( söder om Folkungagatan) och inom Gyllene Triangeln;
Götgatan, Hornsgatan och Ringvägen blev det innan det blev lunchdags. En sen lunch!
 

Trots filtar utomhus och blå himmel valde vi att sitta inne och äta.
(Dionysos ligger i korsningen Bondegatan och Renstjärnas Gata.)
 
Dagens lunch! Ingen GI mat direkt. Men vi äter det vi tycker är gott och tar oss ett extra varv runt Söder när andan faller på. Och det gör den ofta!
  

                  Grillad kalvfärsbiff, hemgjorda pommes,          Souvlaki / grillad fläskfilé finns på min tallrik. Gott!
                  grillade grönsaker och tsatziki. Gott!                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna G i Beijing

Åhh, det såg ut med grekiskt, det var länge sedan för mig....I kväll är det spanskt som gäller, Carmen, men först 1F : )
Kram
"Fredag, vilken underbar dag...."

Anna G i Beijing

hahahaha, åhh, det såg GOTT, skulle det ju stå : )

Kajsa

Vad mysigt! Och gott med grekisk mat. Tycker du är bra på att ta vara på guldkornen i vardagen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: