Gammalt och nytt.

    
Eftersom torsdagen inte bjöd mig, eller jag inte bjöd den, på någon vidare inspiration så kändes fredag morgon betydligt mer inspirerande. I alla avseenden.
Jag vet ju att min kropp mår bra av promenader så medans det fina höstvädret fottfarande höll i sig blev det både lite gammalt och nytt både i promenadväg och i kvällens middag.
Att gå längs Årstaviken och följa årstidernas växlingar är en lisa för själen, men ibland, framför allt på helgerna, är det trångt längs gångvägarna. Barnvagnar i tredubbla rader, som ABSOLUT måste gå i bredd, gör att andra fotgängare förpassas till närliggande buskage. Likaså cyklister som tror/leker att de är på Vätternrundan och kör därefter, ofta utan ringklockor eller också är de trasiga, för att plinga när man i full fart kör förbi promenerande varelser, det går inte.
Visst låter det lite gnälligt? Jag vet, men jag ser det hela som ett förbättringsområde och kommer att med stort allvar och mycket humor ta mig an uppgiften att få mer flyt i framkomligheten. För alla!
Men i övrigt så gillar jag den här promenaden väldans mycket.
 
 
Höst möter vår. Kanske höstens första/sista blåklocka?
 
Årstavikens strand.
 
Tomt i Tanto. Här brukar gräsytorna under vår, sommar och tidig höstvara fyllda av
picknicksugna människor med bag-in the box, öl, pastasallader i plasrburkar och engångsgrillar.
 

Vid Tanto vek vi av och gick upp mot Hornsgatan, en järnaffär med ett bra utbud av skruvar fick ett besök. Och vi fick med oss två skruvar hem. (En skruv skall sitta på den lilla kinesiska motorn på båten så att gasreglaget inte hoppar loss och en skruv är i reserv....)

Nästa stopp blev vid Maria Magdalenas kyrka och kyrkogård, också på Hornsgatan. Här upptäckte jag något nytt, Evert och Astri Taubes grav. Jag hade ingen aning om var Evert Taube var begravd, men nu vet jag.
( Bosse hade gått förbi här en annan dag och då sett graven.)
 
      
                                                                                               
 
 
 Fredagens kväll bjöd på besök av goda vännerna Inger och Göran. Alltid lika roligt att ses! Och nu var det länge sedan sist. En hel sommar har passerat....En glad och lättsam kväll!
 
 Trevligt med vänner på besök. Och till middag; tournedos med västerbottenost och örttopping, portvinssås och potatisragu. ( Potatis, paprikor av olika färg och lök som ugnsbakats.)
Till dessert provade jag något "nytt"; lätt tinade vinbär med glass och varm tjinuskisås. (kolasås)
Enkelt men väldigt gott. Kommer att bjuda på det igen.
 

Jag har börjat känna mig lite hundvan, valpvan kanske är ett bättre ord. På morgonen idag gjorde Curre entré här hemma och har förgyllt delar av dagen.
Resten av dagen och kvällen skall förgyllas hemma hos goda vännerna Lena och Börje i Rosersberg. Och det ser både Bosse och jag fram emot. Sist vi sågs var i Thailand i mars........
 
Visst är jag fin?
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 

 
 
 
 

 
      
 

 

 

 
  
 
 
  
 
Katarina

Jag visste inte heller att Evert Taube är begravd på Maria Magdalenas kyrkogård. Men nu vet jag.
Jättefina bilder från Årstaviken. Kul att följa årstidernas olikheter i samma område.
Och du, middagen verkar jättemysig.
Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: