Alfons Åberg, Max och Stockholms Stadsmuseum

    
I morse kunde man för min del tala om att "morgonstund har guld i mun" för strax efter klockan nio satt jag på tåget till Uppsala för att hämta en god och glad Max. Vi tog nästa tåg tillbaka och redan före klockan elva var vi tillbaka på Stockholm Central.
Att åka tåg med Max är enbart ett nöje, inte alls bara för mig, utan även för övriga passagerare i vagnen.De brukar få sig en del goa skratt. Och jag också....
Max pratar med alla och är väldigt social. Dessutom kommenterar ha allt, precis allt vi passerar på vägen/rälsen. En kort stund åkte boken fram.....
 
"Och ibland tittar jag i min bok som handlar om brandbilar. Spännande!"
 

"När vi kom till Stockholm regnade det, så det kändes inte så kul att gå till någon lekpark. Mormor kom på att vi kunde ta bussen till Slussen och sedan gå till Stockholms Stadsmuseum och leka. Vilken bra idé!"
 
På Stockholms Stadsmuseum finns utöver barnavdelningarna allt om det gamla Stockholm.
Detta får jag ta mig en titt på nästa gång.
 
" Vi började med att titta på en Alfons Åberg utställning där man fick leka med Alfonsdockor, gå på kalas och köra buss. Det var jätteroligt och jag hittade flera barn att leka med. I år fyller Alfons 40 år och det är därför man har utställningen. Den första Alfonsboken, God Natt Alfons Åberg gavs ut 1972 och böckerna är skrivna av Gunilla Bergström. Det finns massor av Alfonsböcker som skrivits under åren och många är översatta till mer än 30 olika språk. Jag blev nästan trött av allt lekande och det blev bra med en fikarast i cafeterian."
 

"Jag passar på att ringa till mamma för att berätta hur roligt det är här."
 
"Just nu finns det också något som heter det somaliska torget och där få man leka med olika afrikanska, stora, gosedjur och det finns också ett hus med två våningar där barn får leka. Och där kunde man laga mat på en leksaks-öppen-spis, koka kaffe eller hitta på själv vad man ville göra. Jag tyckte också jättemycket om att gå upp och ner i trapporna till övervåningen. Det var spännande och extra roligt var det att gömma sig bakom draperier så att mormor fick leta efter mig.
Vi var inte precis ensamma här utan det var många föräldrar eller mor och farföräldrar som kommit hit idag med sina barnbarn för att leka. Och jag gillar andra barn."
 

 Och vilken glädje för mig, mormor och Bosse, att få ha Max hos oss i ett par dagar.
Världens goaste och finaste Max, tycker vi förstås.
 
 
 
 
Susanne

Så mysigt! Max är helt underbar och vilka ansiktsuttryck!
Kul att Stockholms Stadsmuseum har aktiviteter för både barn och vuxna.


Britta G

Härlig tid ni har tillsammans! Så mycket roligt o trevligt det finns i huvudstaden...
kram/Britta

Svar: Jag, det är så roligt att kunna vara med Max och trevligt har vi,Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: