Vilket spår?

    
Dagens promenad blev en kortare tur i Nackareservatet, mest för att lite ytligt bekanta mig med området. 
Bara att ta båten över Hammarbykanalen, gå längs kajen mot Hammarbybacken och trava uppför och så plötsligt öppnar sig ett jättestort friluftsområde med mängder av spår i olika längder och svårighetsgrader( platt, mer eller mindre backigt....) och omväxlande natur. Fantastiskt! Och jag pratar riktig skog, bara 20 minuter från Södermalm, till fots, inklusive båtresa.
 
Del av Sjöstaden och Hammarbybacken, där det går utmärkt att vinterid träna utförsåkning.
 
 
 Hammarbybacken och alldeles bredvid ligger ett stort koloniområde.
Några blommor höll sig fortfarande vid liv.
 
 
Att välja spår....
 

Att välja spår så här på en spårkarta kan vara nog så knepigt. Skall jag ta det som är enklast? Eller ett av av de spår som går runt någon av sjöarna? Kanske skall jag välja att ta mig runt två sjöar? Orkar jag gå/springa så långt idag? Blir det lagom med ett par km? Eller skall jag satsa på det spår som är sju km?
Hmm! Svårt att välja! Valen är många och de blir så påtagliga när jag ser dem på en tavla så här i början. Och alldeles bredvid står en stor skylt med orden "VÄLKOMMEN".

Kanske är det likadant när jag i vardagen väljer mina spår. Har jag någon som helst riktining? Något som syns så där klart och tydligt utstakad/utprickad på ett dagens kartblad. Tveksamt! 
Å andra sidan har jag valt att inte ha mina vägar så utstakade. Vissa stigar och vägar finns förstås utprickade. Smidigast så! Och ibland behövs kompassen, eller för resten nu när jag har en iPhone med Google maps, så kan jag följa deras anvisningar. (Tycker den är jättebra...)  Visserligen får man räkna med förändringar under vägs.
 Där kommer fördelen med kompassen och ev. kartan in. Man får tänka lite själv också. Det är jag som påverkar. Jag får lita till mig själv.
Och det var just detta jag grunnade på under den korta turen i Nackareservatet.
Vad är det som påverkar mina val av de spår jag tar?
Tål att funderas på.
Eller?
 
 
 
 
Karin

Som gammal "orienterare" så tror jag att det är en bra utmaning att hitta de rätta vägarna både i skogen och i ditt dagliga liv. Kram!

Svar: Tack för det!Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: