Varvet runt

    
Även idag är det ett "rackarns" fint väder! Det är söndag, men för mig rent praktiskt, är det egentligen ingen större skillnad än måndag eller vilken annan dag i veckan som helst. Skillnaden ligger nog mer på ett känslomässigt plan.
Och delvis praktiskt, för det är inte riktigt lika många människor ute på min vanliga promenadrunda en vardag som en söndag och de flesta restauranger här i stan serverar inte brunch på vardagar.
Då är det lunch som gäller. I varje fall om man vill äta mitt på dagen. ( Ja, fika, smårätter och annat tilltugg finns förstås. Men inte brunch!)
Idag hade vi tänkt att gå den vanliga promenaden längsÅrstaviken bort mot Hornstull, förbi Reimersholme och över till Långholmen och just äta brunch på Långholmens Värlshus. Därefter fortsätta promenaden över västerbron, Norr Mälarstrand, förbi Stadshuset, genom Gamla Stan, Slussen, Götgatan och hem. Detta varv är något utökat,15 km, jämfört det vanliga runt Södermalm. (11km)  Bra motion, trevliga omgivningar, mycket vatten, mycket att titta på och omväxlande i största allmänhet.
Alltså, väldigt trevligt!
 
 Start och mål hemma på kajen.
 
  
                        Några båtar har kommit upp på land och varför inte en fikapaus i solen.
 
Längs Årstaviken. Så fint!
 
Stundtals riktigt trångt men alla njuter av solens värmande strålar.
Många under gångs och andra i mer lättsamma ställningar.
 

Vi kommer till vårt delmål, Långholmens Värdshus och ser fram emot en god brunch. Men.....Det fanns inte alls plats för oss i "härberget".  Vi hade ju inte bokat bord någon vecka innan, utan gillar det här att spontant ta sig en matbit. Men icke!!
Nåja, inget att göra åt, så vi fortsatte promenaden vidare över Västerbron.
 
 
 Långholmskanalen.
 
På Västerbron; Riddarfjärden, Stadshuset, Kaknästornet, Slottet, Storkyrkan och Tyska kyrkan.
 
 Stora Nygatan i Gamla Stan.
 
Norr Mälsarstrands sommarserveringar var stängda. Ingen mat här heller. Gamla Stan nästa och här finns ju ett stort utbud av alla tänkbara restauranger och många riktiga turistfällor, men vi nöjde oss med en "French hot dog". Alltså en grillad korv i en grillad baguettebit. Men varför inte?
Middag fick det bli hemma.
Till nästa söndag tror jag att vi skall beställa bord för att få till en brunch på restaurang. Och då kommer nästa fråga. Var skall vi äta? Återstår att fundera ut det och sedan slå till på en bordsbeställning inom de närmaste dagarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                             
 
 
 
                                           
 
                                                                                             
 
Karin

Träningsvärk idag? Fina höstbilder från Stockholm. Kram!

Svar: Tack! Och ingen träningsvärk!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: