Stockholm i dag

    
Stockholm idag, tja en ganska vanlig höstdag. Ingen sol, inget regn, klar luft som det oftsat är här och en dag som gjord för en långpromenad.
Idag skippade vi det vanliga, mer naturnära, varvet runt Årstaviken. Det blev en mer stadsbetonad vandring, men utan någon medhavd matsäck. ( PÅ lååånga varvet, 12-13 km runt Årstaviken, över Västerbron, Kungsholmen, Gamla Stan, Slussen och hem så kan det vara gott med lite förstärkning...)
Är det så att hungern skulle ge sig till känna är det lätt att hitta mysiga "värmestugor" som inte är rena turistinvasionen.
Dagens promenad blev enligt stegmätaren 10 km.
Nåja, ett par stopp blev det, men ingen "matrast".
Götgatan ner mot Slussen, Skeppsbron, Slottet,  förbi Riksdagshuset och Drottninggatan till "vuxendagiset Claes Olsson" för inköp av lite båttillbehör.
(Jodå, jag vet att det heter förskola, men det ordet passar liksom inte in här...)
På hemvägen tog vi vägen genom Gamla Stan, förbi Slussen, Götgatan igen och gick sista biten hem via kajen.
Och Gunnarssons Koditori på Götis är alltid lockande. Dagens skyltning med diverse choklad blev så frestande att ett par bitar fick följa med hem.....
 
Jag njuter verkligen av att bo i "stan", på Söder och av känslan av att vara just mitt i . Och jag ,som innan jag flyttade till Söder 2004, aldrig kunnat tänka mig att bo söder om Slussen.
Tur att man kan ändra sig.
Men jag tyckte mycket om Vasastan och trakterna kring Odenplan och Upplandsgatan där jag bodde ett par år mellan 2002 och 2004. Och då var det mina hemtrakter.....
 
 
 Hur glad blir man inte av att det hemma väntar ett paket? Jag blev verkligen jätteglad! Ett par härliga, handstickade, gosiga sockor! Tusen tack snälla och duktiga Gunilla.
För se sticka, det kan jag absolut inte....
 
 Så jättefina, mjuka och sköna. Och jag älskar färgerna!
 
 
 
Lena

Hej Ditte. Varje dag följer jag din blogg med stor glädje. I morgon åker jag äntligen till mitt andra hem i Spanien. Där fungrar Internet i stort sett aldrig. Tänk vad mycket härlig läsning jag kommer att ha när jag kommer hem den 16 december. Många kramar från Lena

Ditte

Lena! Jag önskar dig verkligen en härlig resa till Spanien! Hoppas du kan vila, samla krafter och bara njuta och ha det bra. Saknar dig!
Många kramar och tankar till dig!

Monika

Jättefina! Samma höstväder i Götet. Men det är ju tur att man tar sig i kragen trots det ganska tråkiga vädret.

Kram /Monika

Svar: Ja, vädret kan man ju inte påverka. Men idag är det jättefint. Och visst känns det bättre...Kramar!
Ditte

Ditte

Monika! Sockarna är så fina och alldeles väldigt mjuka och gosiga.... Jag är extra tacksam eftersom jag själv har tummen mitt i handen. Och jag kan inte sticka..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: